Serviciul de car sharing GetPony, lansat în Cluj, a intrat și în București, deocamdată într-un cartier. De la ce prețuri sunt închiriate mașinile

Serviciul de car sharing GetPony, lansat în Cluj, a intrat și în București, deocamdată într-un cartier. De la ce prețuri sunt închiriate mașinile
scris 6 iul 2017

GetPony, serviciul de transport pe baza mașinilor închiriate la minut, lansat pe piață în Cluj-Napoca, a intrat și pe piața din București, deocamdată doar pentru locuitorii din Cosmopolis, complex rezidențial din nordul Bucureștiului, pe Șoseaua de Centură, pentru care transportul public spre oras este asigurat cu autobuze si microbuze dedicate. Serviciul GetPony este asigurat cu două mașini BMW i3.

Mașinile sunt închiriate prin intermediul unei aplicații care deblochează autoturismul și taxează apoi șoferii automat, la minut, oră sau zi, în funcție de timpul de utilizare.

Tariful este de 3,5 lei pe minut pentru primele 10 minute din oră, apoi de 35 de lei pe oră. Pentru mai mult de 6 ore este percepută o taxă de 350 de lei pe zi. În plus, pentru staționare sau deplasări cu viteză de sub 15 km/h, este aplicat și un tarif de 1,75 lei pe minut (în cazul în care tariful pe minut este aplicabil).

FOTO Test Drive: Porsche. Cum se simt la volan mașinile sport CITEȘTE ȘI FOTO Test Drive: Porsche. Cum se simt la volan mașinile sport

Mașinile disponibile sunt două modele BMW i3, electrice, situate în parcarea din centrul comercial al cartierului Cosmopolis, unde există și o stație de încărcare dedicată automobilelor electrice. Deocamdată, zonele predefinite în care pot fi returnate mașinile sunt tot în Cosmopolis, astfel că serviciul este departe de libertatea pe care ți-o oferă acest serviciu în Cluj-Napoca, unde poți returna mașina în diferite zone ale orașului.

În orșaul transilvănean, GetPony are peste 5.000 de utilizatori înregistrați și 85 de automobile. În București, GetPony s-a aflat într-o perioadă de teste și urmează să anunțe lansarea serviciului pe străzile din Capitală.

 

 

 

viewscnt
Afla mai multe despre
getpony
bmw
i3
car sharing