VIDEO Viitorul BMW i8 Roadster, prezentat camuflat într-un film oficial, înainte de lansare

VIDEO Viitorul BMW i8 Roadster, prezentat camuflat într-un film oficial, înainte de lansare
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 3 iul 2017

Divizia de automobile electrice BMW i anunță lansarea celui de-al treila model din gamă, i8 Roadster, printr-un film-teaser, care prezintă foarte puțin din detaliile viitorului model.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

BMW i8 Roadster va fi lansat în 2018 pe piață, fiind foarte probabil să fie prezent la salonul auto de la Frankfurt, în luna septembrie. Filmulețul de prezentare a fost publicat pe conturile de Facebook, Instagram și Twitter ale BMW. 

BMW a făcut din BMW o marcă separată a grupului, pentru a diferenția clar produsele și activitatea dedicată vehiculelor electrice. Primele două modele ale BMW i sunt i3 și i8 coupe, alături de care sunt produsele iPerformance, care cuprind modelele hibrid plug-in (cu încărcare la priză).

BMW i8 Roadster va fi a doua versiune de caroserie a modelului sport i8, care este un automobil hibrid, cu încărcare la priză. Motorizarea lui i8 a primit luna aceasta pentru al treilea an la rând premiul „Engine of The Year” la categoria motoare între 1.4 și 1.8 litri. Sistemul are un consum de 2,1 litri/100 km, cu emisii de CO2 de 49 g/km, ceea reprezintă un record în lumea automobilelor hibrid. Propulsia de bază termică este asigurată de un motor în 3 cilindri, turbo, de 231 CP, care acționează direct pe roțile spate ale mașinii. Un motor electric de 131 CP (96 kW) asigură energia pentru roțile față. Întreg sistemul este suficiente pentru a face din i8 un vehicul sport, cu o accelerație de 4,4 secunde de la 0 la 100 km/h. Potrivit BMW, motorul de pe i8 Roadster va fi și mai eficient, consumul său de carburant în regim mixt fiind de numai 2,0 litri/100 km.

Modelul I8 prezent în acest moment în oferta BMW România costă 137.504 euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
bmw
i8
roadster