Sibiu Rally Romania, cel mai mare festival al mașinilor clasice din România, are, în premieră, concurs pentru mașini electrice

Sibiu Rally Romania, cel mai mare festival al mașinilor clasice din România, are, în premieră, concurs pentru mașini electrice
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 21 apr 2018

Organizatorii Sibiu Rally România, care are loc anual în județul Sibiu, pe celebrul Transfăgărășan, au anunțat că ediția din 2018 a fost confirmată în calendarul internațional al Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) și în calendarul național al Retromobil Club România (RCR).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sibiu Rally România va avea din acest an și o competiție dedicată vehiculelor electrice, o premieră pentru România, alături de secțiunile devenite deja tradiționale, dedicate mașinilor de epocă. Evenimentul va avea loc anul acesta între 16 și 18 august, cu punct de plecare Piața Mică din Sibiu și trasee diferite, timp de trei zile, pe Transfăgărășan și în Mrăginimea Sibiului.

„Suntem în discuții cu mai multe cluburi de mașini clasice din Luxemburg, Belgia, Italia și Olanda care doresc să participe cu membri lor la ediția din acest an a competiției de regularitate Sibiu Rally Romania. De asemenea, vrem să atragem și cât mai multe echipaje din România care să vină și să concureze la Sibiu. Evenimentul include toate elementele unei competiții de mașini clasice: locații speciale, trasee spectaculoase, premii, povești care se vor transforma în amintiri frumoase”, a spus Sorin Itu, organizatorul Sibiu Rally Romania.

Renault Technologie Roumanie are un nou director. Românul Alexander Simionescu, venit de la Siemens, îl înlocuiește pe francezul Pascal Candau, promovat vicepreședinte al Alianței CITEȘTE ȘI Renault Technologie Roumanie are un nou director. Românul Alexander Simionescu, venit de la Siemens, îl înlocuiește pe francezul Pascal Candau, promovat vicepreședinte al Alianței

Vehiculele istorice se vor întrece la două categorii – regularitate clasică și sportivă, iar pentru mașinile de competiție există Speed Challenge cu un traseu puțin diferit, dar care include probe speciale clasice din Sibiu.

“Automobilele clasice reprezintă poveștile cu care am crescut, iar cele electrice viitorul care ne așteaptă pe toți. Încercăm să le îmbinăm într-o nouă ediție de poveste Sibiu Rally Romania”, a mai adăugat Sorin Itu.

Festivalul dedicat masinilor istorice si sporturilor cu motor se desfasoara sub egida Federației Internaționale a Vehiculelor Istorice (FIVA) și Retromobil Club România (RCR).

viewscnt
Afla mai multe despre
sibiu rally
masini de epoca
competitie masini electrice