Nissan poartă discuții cu Panasonic pentru vânzarea participației la divizia de baterii electrice

Nissan poartă discuții cu Panasonic pentru vânzarea participației la divizia de baterii electrice

Foto: commons.wikimedia

scris 5 aug 2016

Nissan Motor vrea să renunțe la investiția în producătorul de baterii pentru mașini electrice Automotive Energy Supply Corporation (AESC), deținut împreună cu compania japoneză NEC, din cauza costurilor prea mari, scrie Reuters, care citează cotidianul nipon Nikkei.

Nissan poartă discuții cu Panasonic și alte companii din Asia pentru vânzarea participației de 51% la AESC, al doilea mare furnizor de baterii pentru automobile electrice la nivel mondial, considerând că ar fi mai ieftin să cumpere baterii decât să le producă intern, potrivit Nikkei, care nu precizează sursa informațiilor.

Un purtător de cuvânt al Nissan a negat informațiile, pe care le-a catalogat drept speculații. Panasonic și NEC au refuzat în schimb să comenteze.

Mercedes-Benz pregătește o gamă distinctă de vehicule electrice CITEȘTE ȘI Mercedes-Benz pregătește o gamă distinctă de vehicule electrice

Fondată în 2007, AESC produce baterii pentru modelele electrice și hibride precum Nissan Leaf și Nissan Skyline.

Compania, al doilea mare furnizor de baterii electrice la nivel mondial, după Panasonic, are o capacitate de producție de 220.000 unități pe an și vânzări anuale de circa 37 miliarde yeni (362 milioane dolari).

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
nissan
automotive energy supply corporation
aesc
panasonic