Șoferii britanici ar putea conduce pe autostrăzi cu denumiri inedite: Manchester United M6, Microsoft M4 sau Adidas A1

Șoferii britanici ar putea conduce pe autostrăzi cu denumiri inedite: Manchester United M6, Microsoft M4 sau Adidas A1

Sursa: ITV

Florin Rusu
Florin Rusu
scris 1 mai 2017

Celebra autostradă britanică M6 s-ar putea numi Autostrada Manchester United, potrivit unei propuneri făcute de președintele Asociației Automobiliste din Marea Britanie menită a genera resurse de finanțare a infrastructurii din Vechiul Albion prin comercializarea numelor principalelor artere rutiere către companii private interesate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă ar fi adoptată propunerea, șoferii britanici și nu numai ar putea conduce nu numai pe Manchester United M6, ci și pe Morrisons M1, Microsoft M4 sau Adidas A1.

Propunerea aparține președintelui Asociației Automobiliștilor din Marea Britanie, Edmund King, și face parte dintr-un plan al acestuia de a modifica modul de finanțare a infrastructurii rutiere din Albion. În prezent șoferii britanici se clasează pe primele locuri din Europa în ceea ce privește povara fiscală impusă de finanțarea infrastructurii (accize plus taxe de autostradă).

King propune vânzarea drepturilor de denumire a autostrăzilor după modelul american, astfel echipe de fotbal, lanțuri de supermarketuri sau firme din domeniul IT putându-și face reclamă, în schimb urmând a scădea nota de plată achitată de contribuabilii britanici pentru construirea și mentenanța infrastructurii rutiere.

Călătorii RATB vor avea acces la internet wi-fi gratuit spre finele anului 2018. Proiectul este estimat la 1,34 milioane euro CITEȘTE ȘI Călătorii RATB vor avea acces la internet wi-fi gratuit spre finele anului 2018. Proiectul este estimat la 1,34 milioane euro

Potrivit presei britanice, propunerea lui King se află pe lista restrânsă a potențialilor câștigători ai premiului economic Wolfson de reducere a traficului, în valoare de 250.000 de lire.

King mai propune și acordarea în fiecare an a 3.000 de mile “gratis” fiecărui șofer, orice milă peste această distanță urmând a fi însă taxată, pentru a-i constrânge pe britanici să renunțe la călătoriile non-esențiale. Potrivit președintelui AA, în primul an britanici vor plăti mai puți de o liră pe suta de mile, urmând a fi acordate excepții locuitorilor din zona rurală și persoanelor cu dizabilități. În plus, pentru reducerea costurilor va fi organizată și o loterie la nivel național cu premii în mile.

Potrivit calculelor lui King, dacă ar fi adoptată propunerea sa, acciza pe carburanți ar scădea de la 0,58 lire pe litru la 0,47 lire lire pe litru, în plus fiind generate și fonduri suplimentare de 3 miliarde de lire pentru investițiile în infrastructură.

Cu toate acestea, președintele AA recunoaște că este improbabil ca M6 să fie rebotezată Manchester United ca urmare a lipsei de popularitate a ideei în rândul suporterilor echipelor rivale, în special cei ai celor de la Manchester City sau Liverpool.

viewscnt
Afla mai multe despre
taxa
autostrada
accize
manchester united
adidas
microsoft