Sony și Honda vor dezvolta împreună o mașină electrică

Sony și Honda vor dezvolta împreună o mașină electrică
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 ian 2023

Un nou brand auto, născut ca urmare a colaborării dintre Sony și Honda, a fost anunțat la CES 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sony și Honda vor dezvolta împreună mașini electrice sub brandul Afeela, au anunțat cele două companii. O primă mașină sub acest brand va fi lansată pe piață în 2026.

În vreme ce Honda se va ocupa de construirea mașinilor, Sony va fi responsabil de implementarea propriilor tehnologii de entertainment, VR, AR și AI.

Capitalizarea de piață a Apple a scăzut sub pragul de 2 trilioane de dolari pentru prima dată din 2021 CITEȘTE ȘI Capitalizarea de piață a Apple a scăzut sub pragul de 2 trilioane de dolari pentru prima dată din 2021

Fără să promită funcționarea complet autonomă, prima mașină ce va fi vândută sub brandul Afeela va fi dotată cu peste 40 de senzori care vor depista oamenii și obstacolele oferind un anumit nivel de condus autonom.

Sony vede mașinile viitorului, capabile să conducă din ce în ce mai mult singure, drept o viitoare platformă pentru produse de entertainment și tehnologie - oamenii vor avea din ce în mai mult timp liber în mașină, pe care și-l vor ocupa lucrând, jucându-se și distrându-se.

Cele două companii nu au făcut lumină și asupra detaliilor tehnice concrete, dar au spus că mașinile din aceasta serie vor fi plasate pe piață ca produse premium, ceea ce înseamnă că vor avea și prețuri pe măsură.

viewscnt
Afla mai multe despre
sony
honda
mașină electrică