Stellantis, investiție într-o nouă tehnologie de baterii, în Silicon Valley

Stellantis, investiție într-o nouă tehnologie de baterii, în Silicon Valley
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mai 2023

Stellantis va investi într-o nouă companie dedicată producției de baterii, de data aceasta însă una care încearcă să dezvolte o nouă chimie a bateriilor, bazată pe combinația litiu – sulf, care ar putea contribui la reducerea dreastică  greutății bateriilor actuale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Stellantis a anunțat o investiție în parteneriatul cu Lyten, o companie de tehnologie cu sediul în Silicon Valley, care dezvoltă grafenul 3D, un material revoluționar ce are numeroase aplicații industriale. Parteneriatul dintre cele două companii se va concentra pe dezvoltarea de baterii litiu – sulf pentru vehicule electrice. Acestea au o densitate de energie dublă față de clasicele Li-Ion cu catod de nichel, mangan și cobalt.

Investiția Stellantis va fi făcută prin fondul de capital de risc Stellantis Ventures, având ca scop accelerarea dezvoltării Lyten 3D Graphene în transporturi și, în special, în baterii Li-S alături de materiale compozite ușore și senzori de înaltă sensibilitate pentru vehicule.

Unul dintre avantajele tehnologiei litiu – sulf este și faptul că materiile prime pot fi obținute si produse la nivel local, atât în America de Nord, cât și în Europa.

Stellantis Ventures a fost lansat în 2022, cu un capital inițial de 300 de milioane de euro, pentru a investi în strtup-uri din zona tehnologiei cu implementare în sectorul auto și în mobilitate.

Rechemare pentru 200.000 de mașini Peugeot, Citroen, DS și Opel CITEȘTE ȘI Rechemare pentru 200.000 de mașini Peugeot, Citroen, DS și Opel

„După o vizită recentă la Lyten cu Ned Curic, Chief Technology Officer (CTO) și Adam Bazih, Head of Stellantis Ventures, am fost impresionați de potențialul acestei tehnologii de a contribui la o mobilitate curată, sigură și accesibilă”, a spus Carlos Tavares. , CEO Stellantis. „Tehnologia materialelor Lyten este o investiție cheie pentru Stellantis Ventures, în conformitate cu obiectivul nostru Dare Forward 2030 de a accelera implementarea tehnologiilor inovatoare centrate pe client. Mai exact, bateria cu litiu-sulf de la Lyten ar putea fi o componentă critică pentru adoptarea pe scară largă a vehiculelor electrice în întreaga lume. În plus, tehnologia sa este bine poziționată pentru a ajuta la reducerea greutății vehiculului, care este, de asemenea, necesar pentru ca industria noastră să-și atingă obiectivele de neutralitate a emisiilor de carbon”.

Lyten a început deja producția de baterii cu litiu-sulf, într-o mică uzină de 13.000 de m2 din Silicon Valley, în paralel cu producția 3D Grephene pentru diferite industrii fără legătură cu transportul.

Primele baterii destinate automobilelor Stellantis ar putea fi instalate pe vehicule la sfârșitul acestui deceniu.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
lyten
baterii litiu sulf
graphen 3d