Stellantis va produce 4 vehicule electrice din segmentul mediu, de branduri diferite, la fabrica italiană Melfi

Stellantis va produce 4 vehicule electrice din segmentul mediu, de branduri diferite, la fabrica italiană Melfi
scris 16 iun 2021

Grupul auto Stellantis va produce 4 vehicule electrice din segmentul mediu, de branduri diferite, la fabrica italiană Melfi, începând din 2024, a anunțat sindicatul UILM, transmite Reuters.

Deoarece Stellantis a fost format la începutul acestui an prin fuziunea Fiat Chrysler și grupul francez  PSA, producția din Italia a fost în centrul atenției pentru că este mai scumpă decât în restul Europei, scrie News.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete! CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV - Să ajutăm business-ul. Cristian Bărhălescu, Organizația Mamaia-Constanța: Litoralul este pregătit să facă față oricăror restricții, la prețuri bune. Statul trebuie însă să sprijine un sector vital, nu a investit nici în toalete!

"Stellantis a anunțat că Melfi va fi prima fabrică din Italia care va obține noi modele, pe baza planului de afaceri post-2022", a anunțat UILM într-un comunicat, după ce reprezentanții muncitorilor s-au întâlnit cu producătorul auto la Ministerul italian al Industriei de la Roma.

Producția viitoare de la Melfi se va baza pe o singură linie de producție îmbunătățită, care le va îmbina cele două existente, a arătat sindicatul, adăugând că restructurarea va lăsa neschimbată capacitatea de producție a fabricii, la aproximativ 400.000 de unități.

Șeful UILM, Rocco Palombella, a declarat că sindicatele nu au primit toate răspunsurile dorite, deoarece Stellantis încă lucrează la noul său plan de afaceri.

"Dar elementul pozitiv este că grupul nu a solicitat în mod absolut concedieri structurale", a spus el după întâlnire.

Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare CITEȘTE ȘI Sunt penalizat dacă nu trec pe piața concurențială de energie? Schimb și contorul odată cu contractul la electricitate? Răspunsuri la cel mai des întâlnite întrebări despre liberalizare

Directorul general al Stellantis, Carlos Tavares, a declarat că grupul își va prezenta planul de afaceri la sfârșitul acestui an sau la începutul anului 2022.

Stellantis, al patrulea mare producător auto din lume, nu a oferit detalii despre ceea ce s-a discutat în cadrul ședinței. Într-un comunicat anterioar, compania a spus că lucrează ”cu determinare și rapiditate” pentru a sprijini tranziția energetică a tuturor fabricilor sale italiene.

Ministrul italian al Industriei, Giancarlo Giorgetti, a declarat însă într-un comunicat separat, publicat după ședință, că Stellantis nu a decis încă unde va construi cea de-a treia uzină de baterii electrice din Europa.

Stellantis, care are deja două proiecte de fabrici de baterii în Franța și Germania, a declarat că anul acesta va fi decisă adăugarea de gigafabrici în Europa și Statele Unite. Compania poartă discuții pe această temă cu guvernul de la Roma, deoarece Italia este unul dintre principalele sale centre de producție din Europa.

viewscnt
Afla mai multe despre
stellantis
melfi