Strategia Renault pe piața din Turcia: Retrage Dacia, lansează Alpine

Strategia Renault pe piața din Turcia: Retrage Dacia, lansează Alpine
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 9 mar 2024

Interesul major al grupului Renault pentru piața din Turcia este dovedit încă o dată prin lansarea mărcii Alpine, un brand premium sport, în premieră, pe o piață de pe care Dacia va fi retrasă pentru a lăsa loc Renault, conform analizei Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Brandul Alpine va fi lansat luna aceasta pe piața din Turcia, în premieră, într-o mișcare destinată consolidării prezenței grupului Renault pe această piață importantă. Primul showroom va fi deschis În Isstanbul, cu ajutorul unui partener local și va vinde cele trei versiuni ale unicului model al Alpine, A100. Alpine are pregătit un eveniment de lansare special, pe cel mai înalt munte din vestul Turciei, Uludag, unde vor avea loc teste pe un circuit de 8 kilometri.

FOTO O nouă inspecție neanunțată pe Autostrada Bucureștiului, pentru a presa constructorul. Ce a fost găsit CITEȘTE ȘI FOTO O nouă inspecție neanunțată pe Autostrada Bucureștiului, pentru a presa constructorul. Ce a fost găsit

Până acum, Alpine și-a deschis showroom-uri în Japonia, Israel, Maroc și Singapore, în planul său de expansiune la nivel global, care cuprinde și lansări ale unor modele complet electrice. Până în 2030, sunt pregătite șapte modele noi, primul fiind A290, o versiune premium sport a lui Renault 5, care va debuta chiar în acest an.

„Suntem mândri să deschidem primul nostru centru alpin în Turkiye. La vârful inovației sportive, Alpine se alătură celorlalte mărci ale Grupului Renault deja stabilite în țară cu emblematicul său A110. Acest al 155-lea outlet alpin la nivel mondial face parte din strategia noastră de expansiune internațională. Turkiye este a cincea țară din afara Europei în care Alpine este prezent", explică Antonino Labate, Alpine VP Sales, Marketing & Customer Experience.

Renault subliniază din nou interesul pe care îl are pentru Turcia și precizează că este „o țară strategică pentru Grupul Renault”. Partenerul Renault în distribuția Alpine este OYAK, cu care francezii au o colaborare încă din 1969, compania turcă fiind dealer Renault și Dacia.

Stellantis investește miliarde de euro în America de Sud CITEȘTE ȘI Stellantis investește miliarde de euro în America de Sud

Pentru Dacia, planurile Renault care vizează Turcia nu sunt cele mai fericite, pentru că încă din toamna anului trecut reprezentanții Renault au anunțat că Duster nu se va mai vinde sub brandul Dacia, odată cu trecerea la generația a treia, ci sub brandul Renault.

Mașina va fi produsă local, într-o uzină Renault, de unde va fi distribuită și pe alte piețe.

Asta înseamnă că Dacia va rămâne pe piața locală doar cu Sandero, având în vedere că Logan este vândut dintotdeauna ca Renault Taliant, pe piața turcă și, conform informațiilor neoficiale, Dacia urmează să se retragă complet din Turcia.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia
alpine
renault turcia
renault duster