SUA suspendă cursele aeriene spre aeroporturile cubaneze, cu excepția Havanei

SUA suspendă cursele aeriene spre aeroporturile cubaneze, cu excepția Havanei
scris 26 oct 2019

Departamentul pentru Transporturi al Statelor Unite a anunțat vineri suspendarea, începând cu 10 decembrie, a zborurilor operate de companiile americane spre toate orașele cubaneze cu excepția Havanei, penalizând și mai mult sectorul turistic vital pentru insulă.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Ministerul a declarat într-un comunicat, citat de France Presse, că a luat această decizie la cererea Departamentului de Stat american, care dorește "să-și consolideze politica de presiune economică asupra regimului cubanez pentru represiunea continuă a poporului cubanez și sprijinul acordat lui Nicolas Maduro în Venezuela", potrivit Agerpres.

Protest în Capitală din cauza ritmului lent de construcție la Prelungirea Ghencea și Pasajul Domnești CITEȘTE ȘI Protest în Capitală din cauza ritmului lent de construcție la Prelungirea Ghencea și Pasajul Domnești

Washingtonul își întărește de luni de zile embargoul, în vigoare din 1962, pentru a forța Cuba să renunțe la sprijinul acordat guvernului venezuelean al președintelui socialist Nicolas Maduro.

Nouă aeroporturi internaționale sunt afectate de această măsură, mai ales cel din Santiago de Cuba, al doilea oraș ca mărime al insulei. Companiile americane vor putea folosi doar aeroportul Jose Marti din Havana pentru zboruri între cele două țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
zbor
cursa
aerian
cuba
havana