FOTO Audi introduce în birouri roboții "myMate" pentru munca de rutină: completare de date, creare de rapoarte

FOTO Audi introduce în birouri roboții "myMate" pentru munca de rutină: completare de date, creare de rapoarte
scris 26 oct 2019

Audi instalează roboți și în birouri, după ce aceștia au ocupat aproape în întregime fabricile în care sunt produse autoturismele. Programatorii companiei din Ingolstadt au creat „boții” de birou, care se vor ocupa cu munca plictisitoare.

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Angajații din birourile Audi vor avea munca mult ușurată cu ajutorul unor roboți informatici, așa numitul proces RPA (robotic process automation), combinat cu inteligența artificială. Începând din 2020, roboții informatici for prelua activitățile monotone de la cei din birouri, pentru a le ușura munca. Completarea de date de rutină, crearea de rapoarte standardizate vor fi făcute mai eficient și cu mai puține erori. Angajații se vor putea concentra asupra activităților care presupun „sarcini complexe și cu valoare-adăugată”, spun cei de la Audi. Preocupările în acest sens au început de mai mult timp, anul acesta fiind înființat centrul de excelență, fondat de divizia Audi IT, care oferă platforma centrală pentru procese robotizate automatizate.

FOTO Imagini oficiale cu noul Golf 8, direct din Wolfsburg. Lansarea celui mai vândut automobil din Europa a avut amploarea unei lansări de film de la Hollywood CITEȘTE ȘI FOTO Imagini oficiale cu noul Golf 8, direct din Wolfsburg. Lansarea celui mai vândut automobil din Europa a avut amploarea unei lansări de film de la Hollywood

Roboții care vor fi instalați în birouri se vor numi Audi myMate și au trecut deja, pentru început, printr-o fază pilot. Primul robot și-a început job-ul în birourile Audi în august, alți roboți fiind porniți între timp. Printre primele task-uri s-a numărat introducerea în sistemul contabil a datelor privind bunurile, activitate pe care o făcea anterior un om. Audi spune că persoana care făcea activitatea preluată de robot s-a concentrat pe analiza datelor introduse.

FOTO Audi introduce în birouri roboții

Roboții sunt evidențiați în interfața calculatoarelor, în rețea, exact ca personalul uman. Au identitate proprie în mediul virtual și sunt potriviți pentru orice activitate din categoria „IF - THEN” (dacă - atunci - comenzi specifice limbjelor de programare). Compania și-a propus să echipeze o parte din acești roboți cu inteligență artificială, astfel că vor putea lua decizii mai complicate.

„Prin introducerea RPA, înaintăm cu digitalizarea afacerii noastre”, a declarat Benrd Martens, membru în Consiliul de Administrație pentru aprovizionare și IT. „Folosim boți pentru a face procesele noastre mai eficente și mai rapide și, în același timp, dăm angajaților mai mult timp pentru o muncă mai interesantă - o situație win-win pentru fiecare”.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi
roboti audi
mymate
boti