TAROM a lansat procedura pentru conflictul de muncă. Niciun avion nu va decola între anumite ore

TAROM a lansat procedura pentru conflictul de muncă. Niciun avion nu va decola între anumite ore
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 aug 2022

Sindicatul Unit TAROM (SUT) a demarat acțiunea de strângere de semnături în vederea declanșării conflictului colectiv de muncă la compania națională aeriană, cerință transmisă deja către angajator prin consemnarea în procesele verbale ale negocierii.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

VEZI AICI ȘI Noul director TAROM - Când vezi că există mai mulți directori care au același nume de familie și sunt rude, aici e ceva ciudat

"Începând cu 23.08.2022, în semn de protest al membrilor Sindicatului Unit TAROM (SUT) piloți, între orele 04-07 nu va decola niciun avion al Companiei TAROM. Calendarul protestelor va începe cu Notificarea angajatorului SC TAROM SA cu privire la organizarea de către Sindicat a unor greve de avertisment, 2 zile săptămânal, cu încetarea lucrului, dar nu mai mult de 2 ore, urmând ca la o dată stabilită de către Sindicat, să urmeze greva generală propriu-zisă, cu respectarea tuturor normelor legale", anunță organizația.

Noul director TAROM - Când vezi că există mai mulți directori care au același nume de familie și sunt rude, aici e ceva ciudat CITEȘTE ȘI Noul director TAROM - Când vezi că există mai mulți directori care au același nume de familie și sunt rude, aici e ceva ciudat

Anterior, sindicaliștii din cadrul TAROM au organizat un miting de protest în fața sediului companiei din Otopeni, nemulțumiți de faptul că administrația companiei nu le aprobă majorarea salarială cerută.

Angajații operatorului aerian spun că vor o salarizare decentă și că sunt tratați cu superficialitate de conducerea companiei în timpul negocierilor Contractului Colectiv de Muncă.

Rezultate remarcabile în Europa pentru SUV-urile românești CITEȘTE ȘI Rezultate remarcabile în Europa pentru SUV-urile românești

"Așa cum merg aceste negocieri, nu excludem apariția unui conflict de muncă la nivelul TAROM, cu respectarea tuturor normelor impuse de legislația în vigoare, deoarece toate demersurile făcute de Sindicat încă de la începutul anului în privința majorării bugetului salarial cu un procent de 35% au fost tratate cu dispreț de conducerea TAROM, Ministerul Transporturilor și chiar Guvernul României, se tergiversează negocierea CCM prin stabilirea unor termene foarte lungi între ședințe, se tratează cu indiferență Revendicările salariate transmise de Sindicat", spuneau reprezentanții sindicatului.

În plus, unii dintre salariați vor fi concediați zilele următoare, după ce, la o evaluare, aceștia nu au luat note corespunzătoare.

La acel moment, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat spunând: Am așteptat TAROM 1 oră, anterior 4 ore, pe aeroport, cu alți pasageri. Răbdarea mea a ajuns la final, voi lua o decizie!

Mai mulți însoțitori de bord de la Blue Air au fost detașați recent la TAROM pentru a opera zboruri cu Boeingurile 737 din flota companiei naționale.

Transportatorul aerian național TAROM urmează să desființeze 114 posturi ocupate. Pe de altă parte, pe fondul creșterii volumului de activitate operațională, administratorii au hotărât să suspende măsura de concediere a însoțitorilor de bord, relevă date analizate de Profit.ro.

În 2020, conform celor mai recente date publice disponibile, TAROM a avut pierderi de 439,8 milioane de lei, comparativ cu 169,6 milioane de lei în 2019, și afaceri de 355,3 milioane de lei, de la 1,35 miliarde de lei în 2019.

Ultimul an în care compania aeriană a înregistrat profit a fost 2007.

TAROM este controlată de stat, prin Ministerul Transporturilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
protest