Tarom anunță reduceri de costuri de 16 milioane lei în urma unui contract cu Asirom

Tarom anunță reduceri de costuri de 16 milioane lei în urma unui contract cu Asirom
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 iun 2018

Transportatorul aerian de stat Tarom a anunțat luni că, începând cu 1 iunie, compania le oferă angajaților asigurare medicală privată, gratuită, într-o rețea de peste 550 de unități medicale, polița fiind asigurată de Asirom Vig.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Contractul de asigurare pentru cei peste 1.750 de angajați Tarom este în valoare de 452.000 de euro/an, pentru o perioadă de trei ani. Compania națională Tarom anunță o economie considerabilă față de condițiile communicate de către fostul furnizor de servicii de asigurare, în valoare de 16 milioane lei (3,44 milioane euro). Această economie a fost posibilă prin remodelarea pachetelor de acoperiri ale poliței urmărind, în acelasi timp, obținerea unor avantaje suplimentare pentru angajații companiei”, arată un comunicat al companiei.

Angajații Tarom vor beneficia pentru următorii trei ani de servicii medicale complete, în regim privat, într-o rețea extinsă la nivel național și internațional, scrie News.ro

FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair CITEȘTE ȘI FOTO Din nou curse aeriene ieftine între București și Viena. Niki Lauda, triplu campion mondial de Formula 1, își readuce avioanele în România, în înțelegere cu Ryanair

“Asigurare medicală în regim privat, fără nici un fel de cost pentru angajații noștri și – foarte important – cu costuri mult reduse pentru companie. Mizăm pe un parteneriat corect și solid Tarom-Asirom”, a subliniat Werner Wolff, director general Tarom.

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova, a declarat săptămâna trecută, într-un interviu pentru News.ro, că Tarom ar putea intra din acest an pe profit, după aproape 11 ani de pierderi.

”Conform declarațiilor pe care le face managerul Tarom (Werner-Wilhelm Wolff, n.r.), va fi un an cu profit, chiar dacă acesta va fi simbolic. Avem deja indicatorii pe primele trei luni și, deși au fost luni dificile, acestea arată o îmbunătățire a veniturilor. Dincolo de creșterea numărului de pasageri transportați, s-a înregistrat și o creștere a veniturilor de natură să fim încrezători cu privire la ținta de a încheia anul financiar cu profit. Eu sper ca anul 2018 să fie anul în care declinul Tarom va fi stopat”, a afirmat oficialul, pentru News.ro.

Tarom estimează pentru acest an un profit brut de 27.470 lei, la venituri totale de 1,5 miliarde lei.

În plus, pentru anul 2018, Tarom a prevăzut o sumă de 440,25 milioane lei pentru investiții, potrivit bugetului aprobat la finalul lunii martie de Guvern.

”Din această sumă, peste 10% sunt fonduri destinate investițiilor pe sectorul IT. Creșterea totală la capitolul investiții este de 64,4%, față de bugetul companiei pentru anul 2017”, arată datele societății.

În 2016, Tarom a raportat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro), iar societatea nu a mai înregistrat profit din 2007.

Principalii competitori ai companiei sunt Wizz Air, Blue Air și Ryanair.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
asirom