Tarom va opera zboruri și spre Berlin

Tarom va opera zboruri și spre Berlin
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 iul 2018

Transportatorul aerian național Tarom va opera zboruri și spre Berlin, cel mai probabil din București sau Sibiu, a declarat vineri directorul general al companiei Werner Wolff.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

”Berlinul este pentru Tarom una din țintele pe care ni le-am propus de la începutul anului. Pentru că nu am avut posibilitatea să ne prezentăm cu aeronave care să poată suplimenta această cursă, am împins-o înspre sezonul de toamnă-iarnă. Plănuim să conectăm capitala germană de capitala României, mai ales în contextul în care România va prelua președinția Uniunii Europene (de la 1 ianuarie 2019, n.r.). Este important să avem și un schimb relațional și cu Berlin”, declarat vineri directorul general al companiei Werner Wolff, într-o întâlnire cu presa.

Berlinul ar fi a cincea destinație din Germania deservită de Tarom, după Munchen, Frankfurt, Hamburg și Stuttgart, scrie News.ro.

”Germania este unul din cei mai importanți parteneri (din punct de vedere al investițiilor în România, n.r.), alături de Austria, Olanda și alte state care investesc în România. Noi trebuie să conectăm cele două lumi, pentru a recupera minusul pe care îl avem față de Europa de Vest și, pe de altă parte, suntem foarte bucuroși dacă și cei care nu ne cunosc au o șansă să vină în România să ne cunoască, să vadă care este tradiția noastră, istoria și care ar putea genera plus-valoare”, a afirmat șeful Tarom.

Iohannis ține cont de solicitarea polițiștilor și reclamă la Curtea Constituțională legea prin care radarul trebuie presemnalizat prin panou de avertizare cu cel puțin 500 de metri înainte CITEȘTE ȘI Iohannis ține cont de solicitarea polițiștilor și reclamă la Curtea Constituțională legea prin care radarul trebuie presemnalizat prin panou de avertizare cu cel puțin 500 de metri înainte

El subliniază că, în ultima vreme, piața Germaniei fusese lăsată la o parte.

”Avem un interes major, avem foarte mulți conaționali care se duc în Germania, avem și etnici germani plecați acolo și care, cu siguranță, dacă ar avea posibilitatea, s-ar reconecta mai des la locurile din care au plecat, dacă ar exista și infrastructura aeriană necesară”, a punctat el.

De asemenea, Tarom a inaugurat pe 15 iulie ruta București-Sibiu-Stuttgart.

Conducerea companiei apreciază că deschiderea rutei București - Sibiu – Stuttgart reprezintă un avantaj consistent pentru întărirea industriei româno-germane din regiune.

De altfel, acesta a declarat recent într-un interviu acordat News.ro că Tarom ar putea lansa în lunile următoare curse directe spre Odessa, Tbilisi, Baku și Erevan.

Tarom are circa 1.850 de salariați și operează în prezent pe zborurile externe și interne cu o flotă de 25 de aeronave.

Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achiziția a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru Tarom. Cele cinci avioane au un preț de catalog de 586 milioane dolari și vor fi livrate până în anul 2023.

În plus, compania vrea să schimbe 13 avioane din flotă, urmând să dea un anunț în acest sens.

viewscnt
Afla mai multe despre
tarom
berlin