Tesla a depășit Ford în funcție de capitalizarea bursieră, pentru prima dată. Acțiunile producătorului de mașini electrice au atins maximul istoric

Tesla a depășit Ford în funcție de capitalizarea bursieră, pentru prima dată. Acțiunile producătorului de mașini electrice au atins maximul istoric
scris 4 apr 2017

Tesla a întrecut Ford din punct de vedere al capitalizării bursiere după ce acțiunile producătorului de mașini electrice au urcat la maximul istoric, susținute de rezultatele trimestriale foarte bune, informează CNBC.

La sfârșitul ședinței de tranzacționare de luni, Tesla avea o valoare de piață de 49 de miliarde de dolari, peste cea a Ford de 46 de miliarde de dolari.

Tesla este acum la o distanță de mai puțin de 2 miliarde de dolari de capitalizarea bursieră a General Motors.

Acțiunile Tesla au avut un avans de circa 7% luni, în contextul în care producătorul american a început anul cu cele mai bune rezultate trimestriale, depășind estimările analiștilor. Compania condusă de miliardarul vizionar Elon Musk a livrat peste 25.000 de vehicule în primele trei luni din 2017, în creștere cu 69% comparativ cu intervalul similar al anului trecut. Aproximativ 13.450 dintre mașinile vândute au fost Model S, în timp ce livrările de SUV-uri Model X s-au ridicat la circa 11.550 unități.

Alte 4.650 de mașini se află în tranzit către viitorii proprietari și vor fi incluse în rezultatele pentru trimestrul al doilea. Analiștii estimau vânzări între 23.000 și 24.500 de mașini în primul trimestru.

Producția de vehicule s-a situat la 25.418 unități, de asemenea un număr record trimestrial pentru compania din Palo Alto, California. În primele trei luni din 2016, Tesla a produs 15.510 de mașini.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
ford
general motors