Tesla a depășit, în premieră, una din cele trei mărci germane premium, la nivel global, dar prețurile îi pun în pericol statutul premium

Tesla a depășit, în premieră, una din cele trei mărci germane premium, la nivel global, dar prețurile îi pun în pericol statutul premium
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 5 mai 2023

Trio-ul de mărci germane premium care domină piața de automobile premium de decenii, Mercedes, BMW și Audi, a fost destrămat de Tesla, care încă este considerată o marcă premium, deși a operat mai multe reduceri de prețuri în ultimele trei luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatele Tesla, raportate de companie pentru primul trimestru al acestui an, arată că marca a vândut 422.875 de autovehicule în toată lumea, un record pentru companie, reprezentând o creștere de 36% față de anul anterior, în perioada similară.

Cu aceste cifre, marca americană urcă în Top 3 al mărcilor premium la nivel global, depășind pentru prima dată în istoria sa Audi, care nu se află într-o perioadă extraordinară.

Sorin Grindeanu, despre autostrada Ploiești-Brașov: S-a ajuns la un punct comun între ce dorește CNAIR și acele SF-uri, adică acele chestii științifico-fantastice cu care anumiți proiectanți au venit și care duceau la prețuri de vreo 8 miliarde pe 150-160 CITEȘTE ȘI Sorin Grindeanu, despre autostrada Ploiești-Brașov: S-a ajuns la un punct comun între ce dorește CNAIR și acele SF-uri, adică acele chestii științifico-fantastice cu care anumiți proiectanți au venit și care duceau la prețuri de vreo 8 miliarde pe 150-160

Marca germană, care se afla pe locul al treilea pe segmentul premium de mai mulți ani, a raportat un volum total de 415.700 automobile vândute în intervalul ianuarie – martie, în creștere cu 7,9% față de anul trecut. În urmă cu un an, Tesla vindea 310.048 autoturisme, în primul trimestru, sub cifrele anunțate de Audi, care vindea 385.100 autoturisme.

La finalul lui 2022, Tesla a raportat 1,31 milioane de autovehicule livrate, cu 40% mai multe decât în 2021, în timp ce Audi înregistra un volum mult mai mare, 1,61 milioane de vehicule, chiar dacă venea după o scădere de 4 procente.

Reușita Tesla este cu atât mai spectaculoasă cu cât a fost obținută cu numai două modele principale, Model Y și Model 3, alte două, Model S și Model X, fiind în scădere masivă de clienți. Audi, la rândul său, are mai multe modele complet electrice, din familia e-tron, însă nu reușește să vândă nici măcar o treime din vânzările Tesla, cu mașinile sale cu baterii.

FOTO-SPION Dacia Duster 3 cu propulsie electrică - surprinsă în teste după ce a fost congelată CITEȘTE ȘI FOTO-SPION Dacia Duster 3 cu propulsie electrică - surprinsă în teste după ce a fost congelată

Succesul Tesla vine pe fondul unor importante reduceri de prețuri, care au generat un val de comenzi și livrări, inclusiv pe piața de origine a Audi, Germania. Chiar dacă specialiștii critică reducerile Tesla, care ar putea să afecteze imaginea și profiturile mărcii, inclusiv poziția controversată de marcă premium, deocamdată compania americană a anunțat că intenționează să opereze noi reduceri de prețuri în viitor, cu riscul de a renunța complet la profit.

La prețurile actuale, mașinile Tesla încep să rivalizeze cu cele ale VW și Skoda, nicidecum cu cele ale Audi sau BMW, mai spun analiștii.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla vânzări
audi
vanzari auto premium
preturi tesla