Tesla încarcă un prim vapor în China, cu circa 7.000 de autoturisme Model 3, pentru Europa

Tesla încarcă un prim vapor în China, cu circa 7.000 de autoturisme Model 3, pentru Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 2 nov 2020

Tesla începe să importe automobile Model 3 de la uzina din China, pentru a face față livrărilor din Europa. Strategia companiei americane fusese anunțată deja de luna trecută și face parte din planurile care vizează menținerea poziției în competiția cu VW, pe piața din UE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară
CITEȘTE ȘI Avantaj Client 8.087 euro TVA inclus pentru Sprinter 314 CDI Furgon, 11 mc, cu tracțiune față. Îndreaptă-te spre reușită!

Tesla încarcă un vapor cu circa 7.000 de autoturisme Model 3, cu destinația Europa, potrivit Automotive News, care citează presa chineză. Vaporul se află ancorat în Shanghai, orașul în care Tesla și-a construit prima uzină din afara SUA, și are ca dată de plecare 3 noiembrie. Portul de destinație prevăzut în documentele vaporului este Zeebrugge, Belgia, data de sosire fiind sfârșitul lunii noiembrie.

FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară CITEȘTE ȘI FOTO Oportunitate de investiție: OMV Petrom SA scoate la vânzare mai multe proprietăți de interes în București și în țară

Mașinile Tesla ar putea beneficia în acest fel de ultimele subvenții acordate de mai multe state din vestul Europei, în cadrul programelor de relansare a industriei auto. Printre țările de destinație, potrivit sursei, se numără Germania, Franța, Italia, Spania, Portugalia și Elveția, pe lângă piața locală din Belgia.

Jurnaliștii chinezi scriu că uzina Tesla din Shanghai a produs deja circa 85.000 de autoturisme Model 3, cu un ritm săptămânal care a urcat la 3.500 – 4.000 de exemplare. Valoarea exporturilor estimate pentru uzina Tesla, în 2020, ar putea ajuge la 450 milioane de dolari, vehicule și baterii. Fabrica a fost inaugurată în ianuarie 2019, primul model produs fiind Model 3, iar următorul pentru care se fac investiții în liniile de producție este Model Y.

Tesla Model 3 este în continuare cel mai vândut automobil electric din Europa, însă poziția sa este amenințată de Renault ZOE, dar și de noul VW ID.3, care a început livrările în septembrie și continuă cu un prim val de circa 30.000 de autoturisme pe care le livrează în această toamnă.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model 3
tesla china
import tesla china