PSA Group a vândut un pachet de 7 procente din Faurecia, pentru a putea avansa cu fuziunea cu FCA

PSA Group a vândut un pachet de 7 procente din Faurecia, pentru a putea avansa cu fuziunea cu FCA
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 30 oct 2020

Consiliile de administrație ale FCA și PSA au decis să ia măsuri suplimentare pentru finalizarea fuziunii, fiind vorba, în special, despre distribuirea acțiunilor Faurecia către acționarii Stellantis, viitoarea companie ce va fi formată.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Fiat Chrysler Automobiles NV și Peugeot SA au anunțat că merg mai departe cu demersurile pentru finalizarea proiectului de fuziune pentru crearea Stellantis, al 4-lea producător auto din lume după volum. Pe 27 octombrie, consiliile celor două companii au semnat condițiile comune care se vor aplica fuziunii. Potrivit ultimelor informații oficiale, părțile se așteaptă ca fuziunea să fie finalizată până la sfârșitul primului trimestru al anului 2021.

Una dintre măsurile aprobate a fost vânzarea a aproximativ 7% din capitalul social al Faurecia, producător de componente auto, deținut de PSA, înainte de finalizarea fuziunii și să ia alte măsuri, pentru a se asigura că Stellantis nu dobândește controlul asupra Faurecia, în conformitate cu prevederile acordului inițial de fuziune. Demersul are ca scop îndeplinirea obligațiilor asumate pentru obținerea aprobărilor antitrust.

FOTO Renault a lansat Megane Sedan facelift, cu un nou motor și un interior mai rafinat CITEȘTE ȘI FOTO Renault a lansat Megane Sedan facelift, cu un nou motor și un interior mai rafinat

Ulterior, la câteva ore de la anunț, PSA Group a transmis că a reușit vânzarea cu succes a unei părți din acțiunile deținute în Faurecia. Compania Peugeot SA a vândut astfel 9.663.000 acțiuni Faurecia, reprezentând aproximativ 7% din capitalul companiei, ca „parte a unui plasament privat”. După această tranzacție, Groupe PSA va deține aproximativ 39% din capitalul Faurecia. Plasamentul a fost derulat prin Crédit Agricole Corporate and Investment Bank și J.P Morgan Morgan Securities plc.

Veniturile din vânzare se ridică la aproximativ 308 milioane de euro, potrivit datelor oficiale, și vor fi distribuite acționarilor Stellantis, împreună cu o distribuire în natură a restului de 39% din acțiunile Faurecia, la scurt timp după finalizarea fuziunii.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa fiat chrysler
fuziune psa fca
carlos tavares
peugeot fiat
faurecia
vanzare actiuni faurecia