Tesla recheamă aproape 200.000 de mașini din SUA din cauza ”instabilității software” la camera video spate

Tesla recheamă aproape 200.000 de mașini din SUA din cauza ”instabilității software” la camera video spate
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 ian 2024

Invocând „instabilitatea software” de la camerele video din spate, Tesla își așteptă clienții pentru remedieri în service.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Producătorul de vehicule electrice Tesla recheamă aproape 200.000 de mașini din SUA din cauza ”instabilității software” care împiedică afișarea imaginii camerei retrovizoare, potrivit Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA), transmite CNBC, prleuată de News.ro.

Agenția americană a declarat într-o actualizare de rechemare publicată pe site-ul său web că Tesla recheamă anumite vehicule Model S, X și Y din 2023, echipate cu sistemul 4.0 complet autonom, sistemul software de conducere autonomă al companiei, din cauza erorii software.

TABEL Noi scumpiri ale benzinei și motorinei. Cotațiile țițeiului, la cel mai înalt nivel din ultima lună CITEȘTE ȘI TABEL Noi scumpiri ale benzinei și motorinei. Cotațiile țițeiului, la cel mai înalt nivel din ultima lună

Numărul de mașini afectate de rechemare este de 199.575, a spus NHTSA. Numărul de referință al Tesla pentru retragere este SB-24-00-002, iar clienții care au întrebări sunt sfătuiți să discute cu serviciile pentru clienți ale companiei.

Compania a lansat deja o actualizare de software over-the-air gratuit pentru proprietari, pentru a remedia problema, a spus NHTSA, iar proprietarii urmează să fie notificați prin poștă cu privire la rechemare, începând cu 22 martie.

FOTO Premieră mondială pentru noul Porsche Macan CITEȘTE ȘI FOTO Premieră mondială pentru noul Porsche Macan

O rechemare are loc în cazul în care un producător de mașini găsește o potențială problemă de siguranță la un vehicul. Producătorii de automobile oferă de obicei reparații gratuite pentru aceste probleme, iar clienții sunt informați prin scrisoare sau alte comunicări cu clienții.

Cea mai recentă rechemare a Tesla urmează unei alte rechemări record de luna trecută, când producătorul auto a rechemat 2 milioane de vehicule Tesla din cauza unui sistem defect, care era conceput pentru a se asigura că șoferii sunt atenți atunci când folosesc funcția Autopilot.

OFICIAL Pentru prima dată în istoria automobilului, cea mai vândută nouă mașină din lume a fost una electrică CITEȘTE ȘI OFICIAL Pentru prima dată în istoria automobilului, cea mai vândută nouă mașină din lume a fost una electrică

Campania a venit după o serie de accidente mortale care au implicat software-ul Autopilot al Tesla, care au fost investigate de NHTSA. Măsura urmează, de asemenea, unei perspective financiare sumbre publicată de Tesla la începutul acestei săptămâni.

Producătorul auto a declarat miercuri că creșterea volumului vânzării vehiculelor sale din 2024 ”ar putea fi considerabil mai mică” decât nivelul anului trecut, în timp ce lucrează pentru lansarea ”vehiculului  său de generație următoare”, în Texas.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
sua