Tesla recheamă sute de mii de mașini

Tesla recheamă sute de mii de mașini
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2022

Tesla recheamă peste 817.000 de vehicule din Statele Unite, deoarece este posibil ca o alertă sonoră să nu se activeze atunci când un vehicul pornește și șoferul nu și-a pus centura de siguranță, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului (NHTSA) a declarat joi că vehiculele Model S și Model X, 2017-2022 Model 3 și 2020-2022 Model Y, din 2021-2022,  nu respectă standardul federal de siguranță pentru autovehicule privind ”protejarea față de accidente”, deoarece semnalul sonor nu se activează, scrie News.ro.

Dacia oprește șirul scăderilor din Germania și reușește cea mai mare creștere de pe piață CITEȘTE ȘI Dacia oprește șirul scăderilor din Germania și reușește cea mai mare creștere de pe piață

Tesla va efectua o actualizare de software wireless pentru a rezolva problema. Tesla a declarat pentru NHTSA că până pe 31 ianuarie nu a avut cunoștință de niciun accident sau răni legate de această problemă.

Tesla a afirmat într-un document depus la NHTSA, că Institutul de Testare și Cercetare Auto din Coreea de Sud (KATRI) a adus această în atenția Tesla această deficiență.

Potrivit companiei americane, o eroare de software poate împiedica activarea semnalului sonor la pornirea vehiculului, în anumite circumstanțe.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
alerta sonoră
centura de siguranță