Deutsche Bahn intenționează să investească 13,6 miliarde de euro în infrastructura feroviară din Germania

Deutsche Bahn intenționează să investească 13,6 miliarde de euro în infrastructura feroviară din Germania
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 feb 2022

Compania germană de căi ferate Deutsche Bahn și-a anunțat intenția de a investi 13,6 miliarde de euro în infrastructura feroviară din Germania în acest an, transmite DPA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Suma anunțată de compania deținută de statul german este cu 900 de milioane de euro mai mare decât cea investită în 2021, scrie Agerpres.

Ministerul Transporturilor vine cu o idee: Lățimea benzilor de circulație pe drumurile naționale va putea fi redusă CITEȘTE ȘI Ministerul Transporturilor vine cu o idee: Lățimea benzilor de circulație pe drumurile naționale va putea fi redusă

"Numai în acest an vom angaja un număr suplimentar de 4.800 de muncitori calificați pentru extinderea și mentenanță", a informat Ronald Pofalla, responsabil pentru infrastructură în boardul Deutsche Bahn.

Operatorul feroviar german intenționează să modernizeze 1.800 de kilometri de cale ferată, 2.000 de macazuri, 140 de poduri și 800 de stații.

Chiar dacă aceste investiții vor crește capacitatea de transport feroviar, lucrările de construcție vor conduce și la noi perturbări ale traficului, a avertizat Ronald Pofalla. Aceasta după ce anul trecut gradul de punctualitate al trenurilor germane a scăzut până la 75% pentru trenurile pe distanțe lungi, din cauza lucrărilor de construcție.

Până în 2030, Guvernul german vrea să dubleze numărul de pasageri care vor călători cu trenul. Asociațiile și rivalii Deutsche Bahn cer de mult timp investiții pentru extinderea infrastructurii feroviare astfel încât să poată fi crescută viteza de călătorie.

Recent, președintele Consiliului de Administrație de la Deutsche Bahn, Richard Lutz, a declarat că există un necesar de investiții în căile ferate de aproximativ 60 de miliarde de euro.

Grupul Deutsche Bahn are aproximativ 220.000 de angajați numai în Germania. În România operează DB Cargo Romania, membră a grupului Deutsche Bahn AG, lider de piață în domeniul transportului feroviar. 

viewscnt
Afla mai multe despre
deutsche bahn
germania
trenuri