Tesla se joacă cu prețurile. Acum scumpește Model Y după ce l-a ieftinit

Tesla se joacă cu prețurile. Acum scumpește Model Y după ce l-a ieftinit
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2024

Tesla a anunțat că va majora prețul pentru vehiculele sale electrice (EV) Model Y într-o serie de țări europene, la 22 martie, cu aproximativ 2.000 de euro sau echivalentul în moneda locală.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Măsura, anunțată într-o postare pe platforma de socializare X, vine după ce vineri producătorul auto a anunțat că va crește prețurile pentru toate mașinile Model Y din SUA cu 1.000 de dolari de la 1 aprilie, transmite Reuters.

VIDEO Imagini aeriene - Umbrărescu pregătește un nou lot din Autostrada Moldovei CITEȘTE ȘI VIDEO Imagini aeriene - Umbrărescu pregătește un nou lot din Autostrada Moldovei

Tesla majorase prețurile vehiculelor sale Model Y cu tracțiune spate și cu autonomie mare cu 1.000 de dolari, la 43.990 de dolari și, respectiv, 48.990 de dolari, la 1 martie, arată Adevarul.

„Aceasta este dilema esențială a producției: fabricile au nevoie de o producție continuă pentru eficiență, dar cererea consumatorilor este sezonieră”, a declarat în februarie directorul general al Tesla, Elon Musk, răspunzând la o postare pe X a companiei sale care anunța că prețurile vor crește în luna următoare.

Marjele Tesla au fost afectate de un război al prețurilor cu rivalii care a început în urmă cu mai bine de un an.

VIDEO Japonezii care au dat bani României să își construiască metrou spre Aeroportul Otopeni au venit la București să vadă cum lucrăm CITEȘTE ȘI VIDEO Japonezii care au dat bani României să își construiască metrou spre Aeroportul Otopeni au venit la București să vadă cum lucrăm

În ianuarie, Tesla a avertizat asupra unei creșteri „considerabil mai mici” a vânzărilor în acest an, deoarece se concentrează pe producția următoarei sale generații de vehicule electrice, al cărei nume de cod este „Redwood”.

Scumpirile vin după ce anul trecut, producătorul auto american a redus prețurile din SUA ale sedanului său compact Model 3 și ale SUV-ului Model Y, intensificând războiul prețurilor la doar câteva zile după ce livrările din trimestrul al treilea ale celui mai valoros producător auto din lume au ratat așteptările pieței.

TABEL Ieftinire a carburanților, deși cotațiile țițeiului se află la un nivel record al ultimelor 3 luni. Motorina, doar cu 30 bani mai scumpă decât benzina CITEȘTE ȘI TABEL Ieftinire a carburanților, deși cotațiile țițeiului se află la un nivel record al ultimelor 3 luni. Motorina, doar cu 30 bani mai scumpă decât benzina

Aceste reduceri au venit în contextul în care compania depune eforturi susținute pentru a livra un număr record de 476.000 de vehicule în ultimele trei luni ale anului 2023, pentru a îndeplini obiectivul anual de a preda 1,8 milioane de vehicule.

Anul trecut, prețurile Modelului 3 standard au scăzut cu aproximativ 17% de la începutul anului, în timp ce varianta cu autonomie lungă Model Y a înregistrat o scădere de peste 26%. 

În ianuarie, Tesla a redus prețurile pentru mașinile sale Model Y în mai multe țări din Europa, la o săptămână după ce a anunțat reduceri similare pentru mașinile sale Model 3 și Model Y în China.

Compania a redus prețurile la mașinile sale vândute în Germania, Franța, Norvegia și Țările de Jos, potrivit datelor afișate pe site-urile web ale companiei din aceste țări.

VIDEO&FOTO Samsung a lansat seria Galaxy S24. La ce preț vor fi vândute CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Samsung a lansat seria Galaxy S24. La ce preț vor fi vândute

În Germania, modelul Model Y cu tracțiune spate se vinde acum cu 42.990 de euro (46.760,65 USD), marcând o reducere de aproximativ 4,2% față de valoarea anterioară de vânzare cu amănuntul a mașinii.

Model Y Long Range costă acum 49.990 de euro, în scădere cu 8,1% față de prețul anterior, în timp ce Model Y cu tracțiune spate se vinde cu 42.990 de euro, în scădere cu 4,2%.

În Franța, Tesla a redus prețurile la mașinile sale Model Y cu până la 6,7%, în timp ce în Țările de Jos, Tesla a redus prețurile pentru modelul Y cu până la 7,7%.

Asirom va prelua portofoliul de asigurări de la Aegon România CITEȘTE ȘI Asirom va prelua portofoliul de asigurări de la Aegon România

În Norvegia, compania a redus prețurile cu 5,6%-7,1%.

Reducerile vin după ce Tesla a anunțat reduceri de preț pentru mașinile sale Model 3 și Model Y în China.

În ultimul an, compania a redus agresiv prețurile pentru mașinile sale în China, sub cele ale producătorului local BYD.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
model y