Tesla și-a majorat planul de investiții cu 1 miliard de dolari și a dezvăluit o nouă investigație legată de tweeturi ale lui Elon Musk din 2018

Tesla și-a majorat planul de investiții cu 1 miliard de dolari și a dezvăluit o nouă investigație legată de tweeturi ale lui Elon Musk din 2018
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 iul 2022

Tesla și-a majorat planul de cheltuieli de capital cu 1 miliard de dolari, potrivit unui document depus de producătorul de automobile electrice la autoritățile de reglementare, în care a dezvăluit, de asemenea, o a doua citație legată de tweeturile private ale directorului general Elon Musk din 2018, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania se așteaptă acum să cheltuie între 6 și 8 miliarde de dolari în acest an și în fiecare din următorii doi ani, în creștere față de planul său anterior de cheltuieli de 5 miliarde de dolari - 7 miliarde de dolari, deoarece urmărește să intensifice producția la noile sale unități din Texas și Berlin, scrie News.ro

Subsidiara europeană a SkyUp Airlines Ucraina va zbura în România CITEȘTE ȘI Subsidiara europeană a SkyUp Airlines Ucraina va zbura în România

Musk a declarat luna trecută că fabricile ”pierd miliarde de dolari” în timp ce încearcă să crească producția, din cauza lipsei de baterii și a problemelor din porturile din China.

Între timp, cea mai recentă citație a Comisiei pentru bursă și valori mobiliare (SEC) din SUA, din 13 iunie, a cerut informații despre respectarea de către Musk a unui acord încheiat cu autoritatea de reglementare în 2018.

Musk a soluționat un proces din partea SEC pentru tweeturile sale private, acceptând să-i lase pe avocații companiei să aprobe în prealabil tweeturile cu informații materiale despre companie.

Compania a spus că va coopera cu autoritățile guvernamentale. SEC a refuzat să comenteze.

Autoritatea de reglementare a citat prima dată Tesla în noiembrie anul trecut, în legătură cu acordul respectiv.

Cea mai bogată persoană din lume, care se autointitulează ”absolutist al libertății de exprimare”, a declarat în martie că tweetul său referitor la  ” finanțarea asigurată” este veridic, comparându-se cu rapperul Eminem în încercarea de a renunța la acordul său din 2018 cu SEC.

În iunie, el a contestat și refuzul judecătorului de a înceta acordul.

Cea mai recentă citație vine în timp ce Musk se pregătește pentru o confruntare legală cu Twitter, în octombrie, pentru că a renunțat la oferta sa de 44 de miliarde de dolari de a cumpăra compania de social media.

VIDEO&FOTO După o lungă perioadă, membrii Guvernului reapar cu mască CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO După o lungă perioadă, membrii Guvernului reapar cu mască

În iunie, autoritatea de reglementare l-a chestionat pe Musk în legătură cu un tweet în care și-a exprimat îndoieli cu privire la achiziționarea Twitter din cauza preocupărilor legate de numărul de utilizatori falși și de conturi de spam.

Separat, documentul Tesla a spus că a convertit aproximativ 75% din deținerile sale de bitcoin în monedă fiat, câștigând 64 de milioane de dolari în acest proces, înregistrând în același timp o taxă de depreciere de 170 de milioane de dolari în primele șase luni ale anului 2022.

La 30 iunie, valoarea de piață a activelor sale digitale era în valoare de 222 de milioane de dolari, potrivit documentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
tesla
elon musk din 2018