Toate autobuzele și tramvaiele din Iași, dotate cu internet wireless

Toate autobuzele și tramvaiele din Iași, dotate cu internet wireless
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 feb 2019

Toate cele 259 de autobuze și tramvaie ale companiei ieșene de transport au fost dotate cu dispozitive pentru conectarea la internet wireless, contractul încheiat pe un an cu o companie de telefonie ridicându-se la 125.000 de lei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Potrivit primăriei ieșene, dotarea celor 259 de autobuze și tramvaie cu dispozitive pentru conectarea la internet a fost finalizată, iar călătorii beneficiază de acest serviciu începând de vineri, scrie News.ro.

VIDEO Unul dintre cei mai importanți investitori americani în Rusia a fost reținut la Moscova într-o anchetă cu privire la o ”fraudă la scară mare”. Fondator al unei societăți de investiții cu un capital de cel puțin 3,7 miliarde de dolari CITEȘTE ȘI VIDEO Unul dintre cei mai importanți investitori americani în Rusia a fost reținut la Moscova într-o anchetă cu privire la o ”fraudă la scară mare”. Fondator al unei societăți de investiții cu un capital de cel puțin 3,7 miliarde de dolari

„Doar printr-un transport public modern, accesibil, confortabil și predictibil, astfel încât să fie atractiv pentru ieșeni, vom putea fluidiza traficul rutier și, astfel, contribui și la reducerea poluării. Nu ne vom opri aici. Cu fonduri locale și, mai ales, europene, vom achiziționa tramvaie noi și autobuze electrice, vom moderniza integral calea de rulare a tramvaielor și vom implementa sistemul de e-ticketing. În câțiva ani, transportul public în municipiul Iași va deveni unul dintre cele mai moderne din țară”, a declarat primarul Iașiului, Mihai Chirica.

Utilizatorii de smartphone-uri pot folosi nelimitat și gratuit internetul în autobuze și tramvaie, fiind necesar ca aceștia să își înregistreze dispozitivul în rețea doar o singură dată. Ulterior, telefonul se va conecta automat la internet (rețeaua „CTP Wi-Fi free”).

Valoarea contractului încheiat cu firma de telefonie pentru o perioadă de un an este de aproximativ 125.000 de lei.

„Accesul la Internet de mare viteză este un prim pas către accesul oricui la informație digitală și e-guvernare, motiv pentru care inițiativa Primăriei Municipiului Iași și a Companiei de Transport Public Iași este un demers firesc pentru o comunitate în plin proces de dezvoltare și modernizare”, a declarat Florin Popa, Business to Business Director în cadrul companiei care a implementat acest sistem.

viewscnt
Afla mai multe despre
autobuze
iasi
internet