Și ministrul interimar al Transporturilor avertizează constructorii de autostrăzi că le pot fi reziliate contractele

Și ministrul interimar al Transporturilor avertizează constructorii de autostrăzi că le pot fi reziliate contractele
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 feb 2019

Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, i-a avertizat, joi, pe constructorii de autostrăzi, că le vor fi reziliate contractele dacă vor fi constatate întârzieri din vina lor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Astfel de avertizări au fost transmise anterior și de alți miniștri ai Transporturilor, nu mereu și aplicate.

Rovana Plumb și ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-au întâlnit cu reprezentanții celor mai importante companii de construcții din domeniul infrastructurii rutiere, arată news.ro.

Principalele probleme semnalate de către antreprenori se referă la mecanismele birocratice care împiedică realizarea cu celeritate a lucrărilor contractate, iar cele mai des întâlnite cauze ale întârzierilor sunt perioadele de timp lungi pentru emiterea autorizațiilor de construire, lipsa culoarelor de expropriere la începerea lucrărilor, litigiile ce apar în legătură cu exproprierile și întârzierile înregistrate la decontarea lucrărilor realizate.

Plumb consideră că un dialog cu constructorii reprezintă o soluție în rezolvarea problemelor întâmpinate, dar i-a avertizat că le vor fi reziliate contractele dacă vor fi constatate întârzieri din vina lor.

FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată CITEȘTE ȘI FOTO Poze-spion cu Dacia Sandero. Când și unde va fi lansată

Autostrăzile cred că sunt printre cele mai discutate subiecte de către români. Și din păcate nu într-un sens pozitiv. De aceea cred că dialogul cu dumneavoastră, cei care construiți infrastructura țării, este soluția de a grăbi lucrurile, de a găsi împreună răspunsuri la problemele pe care le întâmpinați. Ca să avem un dialog constructiv și eficient, vă cer ca în cazul oricărei soluții pe care o găsim împreună, așa cum noi - Ministerul Transporturilor și companiile din subordinea noastră - ne vom îndeplini partea noastră, așa și dumneavoastră să vă să onorați partea ce vă revine. Totodată, nu vă ascund că, dacă se constată întârzieri din vina dumneavoastră nu vom ezita să reziliem contractele și să activăm toate căile legale pentru recuperarea prejudiciului”, a spus Plumb.

Ministrul a subliniat că ministerul are bani pentru a dezvolta infrastructura, dar vrea lucrări de calitate și efectuate rapid, pentru a avea și un grad de absorbție al fondurilor europene mai mare.

”Am cerut înființarea de Comandamente permanente pentru monitorizarea proiectelor care contribuie la realizarea kilometrilor declarați. Din aceste Comandamente vor face parte: un reprezentant al Ministerul Transporturilor din partea direcției ce se ocupa de fondurile europene, un reprezentant al Autorității de Management – Programul Operațional Infrastructura Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene și un reprezentant al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Aceste persoane vor fi detașate în teren. Nu vreau să mai găsim scuze, nici noi decidenții, nici constructorii, proiectanții sau alți factori implicați în proiect”, a mai declarat Plumb.

Eugen Teodorovici a spus că, dacă în alți ani bugetul Ministerului Transporturilor a avut de suferit, anul acesta, în proiectul de buget, a fost stabilită o creștere semnificativă a fondurilor.

FOTO Uzina Daimler din Sebeș a început să producă noua cutie de viteze Mercedes-Benz CITEȘTE ȘI FOTO Uzina Daimler din Sebeș a început să producă noua cutie de viteze Mercedes-Benz

”Anul 2019 este anul investițiilor. Avem bani, dar nu avem o infrastructură așa cum ne-o dorim. De aceea vă invităm să ne fiți parteneri în construcția de autostrăzi. Astfel câștigă și românii, câștigă și firmele dumneavoastră. Când a fost elaborat Programul de Guvernare, în domeniul transporturilor, unul dintre obiective a fost dezvoltarea infrastructurii și susținerea firmelor de construcții. Prin sumele alocate de la bugetul de stat și fondurile europene, prin măsurile de stimulare a firmelor din acest domeniu am îndeplinit toate elementele necesare care țin de acest guvern”, a spus Teodorovici.

Ministrul Finanțelor le-a mai spus constructorilor că, dacă se vor confrunta cu o situație care să întârzie execuția contractelor, să nu ezite să comunice cu autoritățile pentru a găsi o soluție rapidă și legală.

viewscnt
Afla mai multe despre
autostrazi
transporturi
drumuri
santier
masini