Pe străzile capitalei circulă peste 1.300 de mijloace de transport în comun. Calitatea lor a fost îmbunătățită în ultimii ani, însă în continuare aproximativ 400 dintre acestea nu au condițiile necesare pentru a le putea oferi bucureștenilor o călătorie plăcută.
STB are în folosință 911 autobuze, 236 de tramvaie și 176 de troleibuze. Dintre cele trei tipuri de vehicule, cele mai mari probleme sunt pentru călătorii din tramvaie. 143 din cele 246 de tramvaie nu sunt dotate cu aer condiționat. La polul opus sunt troleibuzele, din care 85% au aer condiționat. La autobuze, 78% au aer condiționat, potrivit datelor furnizate de STB către Spotmedia.ro.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed, eMag
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Electrica Furnizare, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
România intră sub avertizare de cod portocaliu și roșu la finalul acestei săptămâni. Temperaturile vor ajunge până la 41 de grade în unele zone, conform ANM. În acest context, un jurnalist spotmedia.ro a verificat care sunt temperaturile pe care călătorii bucureșteni le resimt în aceste zile caniculare.
Temperaturi de aproape 40 de grade
În timpul călătoriei cu troleibuzul 97, cel echipat la standarde moderne, termometrul arată constant 32 de grade.
Pentru a testa cum este să călătorești cu un mijloc de transport în comun fără condițiile prielnice, jurnalistul a ales traseul 87, în care temperatura a atins 38 de grade.
CITEȘTE ȘI Wizz Air lansează cinci noi rute din RomâniaCare sunt cele mai afectate trasee
Potrivit datelor STB, trei trasee, pe care se află numărul cel mai mic de vehicule ce pot oferi un transport optim călătorilor, sunt cele mai afectate de caniculă.
Este vorba despre:
- Traseul 11 de tramvai (Piața 16 februarie – Zețarilor),
- Traseul 44 de tramvai (Cartier 16 februarie – Vasile Pârvan)
- Traseul 76 de troleibuz (Piața Reșița – Piața Unirii).
Șoferii țin intenționat aerul condiționat închis?
Folosirea aerului condiționat crește consumul de carburant, în cazul autobuzelor, cu aproximativ 2 litri/100 de km.
CITEȘTE ȘI Hyundai - acuzată că a „umflat” vânzările de automobile electriceSocietatea de Transport București spune că atunci când temperatura de afară trece de 26 de grade, șoferii și vatmanii sunt obligați să deschidă aerul condiționat și că orice încălcare va duce la sancționarea lor.
STB declară că nu a primit sesizări referitoare la evenimente de acest tip.