VIDEO Linia de cale ferată între Gara de Nord și aeroportul Otopeni, abia deschisă, intră deja în reabilitare

VIDEO Linia de cale ferată între Gara de Nord și aeroportul Otopeni, abia deschisă, intră deja în reabilitare
Profit.ro
Profit.ro
scris 7 sep 2021

CFR SA va demara din 15 septembrie un program de reabilitare a liniei de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni, care va presupune introducerea de șină continuă sudată și, astfel, nu vor mai fi necesare restricții de viteză în cazul temperaturilor foarte mari, a anunțat ministrul demisionar al Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, în conferința de bilanț.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Am făcut cu compania de cale ferată (CFR SA, administratorul de infrastructură - n. r.) un program în care vor repara și linia (între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni - n. r.). Linia nu e comodă, adică trenul se zgâlțâie destul de tare, are 100 de km/h, dar este în parametrii tehnici. Vor începe din 15 septembrie un program de reabilitare pe închideri de noapte - întâi vor înlocui elemente -, iar apoi pe închideri mai lungi de noapte cu deviere prin ramificația Buciumeni vor face reparații capitale. Programul de reabilitare va fi cu șină sudată continuă, adică felul acesta de șină care nu mai are restricții la căldură...ne-am gândit și la asta", a precizat acesta.

ANAF scoate din nou la licitație zeci de mașini: Dacia, Ford, Hyundai, Seat, Opel, Renault, de la 2.400 lei CITEȘTE ȘI ANAF scoate din nou la licitație zeci de mașini: Dacia, Ford, Hyundai, Seat, Opel, Renault, de la 2.400 lei

Anunțul a fost făcut în contextul în care a susținut inutilitatea investiției în linia de metrou care să lege Băneasa de aeroportul Otopeni, parte a proiectului M6. În plus, Drulă a subliniat că linia de tren care face legătura între Gara de Nord și aeroportul Otopeni "a crescut extraordinar", scrie Agerpres.

"(...) Am ajuns, cred, la zi undeva în zona de 700 de mii de pasageri anualizat pentru această linie. 600 - 700 mii de pasageri anualizat față de traficul săptămânii trecute pe linia de aeroport. Trenurile sunt folosite, deservesc și zona periurbană cu opriri la Otopeni și la Mogoșoaia. Ăsta este modelul pe care trebuie să îl promovăm", a adăugat Cătălin Drulă.

La 13 decembrie 2020 a început circulația trenurilor pe linia de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul Internațional ''Henri Coandă'' București. Lucrările de modernizare a liniei de cale ferată între Gara de Nord și Aeroportul Internațional ''Henri Coandă'' au fost recepționate la data de 4 decembrie 2020, potrivit unui comunicat al CFR SA.

Cinci oferte depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj CITEȘTE ȘI Cinci oferte depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova-Lugoj

În data de 11 decembrie 2020, fostul ministru al Transporturilor Lucian Bode a anunțat pe contul său de pe rețeaua Facebook că trenul spre Aeroportul Otopeni va circula la un interval de 40 de minute, 24/24 ore, durata călătoriei fiind de aproximativ 20 de minute, iar costul unui bilet de călătorie 4 lei.

Compania a derulat două mari proiecte feroviare pentru asigurarea legăturii directe între Gara București Nord și Aeroportul Internațional ''Henri Coandă'' București. Primul a vizat dublarea liniei de cale ferată Mogoșoaia - Balotești și a avut valoarea de 50,5 milioane lei, fiind finanțat de la bugetul de stat.

Al doilea contract a avut ca obiect construcția liniei noi pentru Racord CF la Terminalul T1 al Aeroportului Otopeni. Valoarea acestuia s-a ridicat la 412,72 milioane de lei, iar finanțarea a provenit din fonduri europene și de la bugetul de stat.

Noua cale ferată spre aeroport pornește din zona de racordare (fosta Haltă Odăile) pe aproximativ 600 de metri, traseul continuă cu o zonă de consolidare, în lungime de 900 de metri și un viaduct de 1,52 kilometri, care supratraversează DN1, până la noua stație de călători, de la Terminalul Sosiri Aeroportul Internațional ''Henri Coandă''. Transportul feroviar dintre aeroport și Gara de Nord durează între 20 și 23 de minute.

viewscnt
Afla mai multe despre
gara de nord
aeroport
tren