Toyota pare că este urmărit de ghinion

Toyota pare că este urmărit de ghinion
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 18 mar 2022

Constructorul japonez Toyota pare că este urmărit de ghinion, după ce reușise în 2021 să ocolească destul de bine criza de semiconductori. După criza de semiconductori a venit un nou cutremur, care a generat noi opriri ale producției din Japonia.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Toyota trece dintr-o criză în alta, după ce stocurile sale de componente electronice i-au permis, în prima parte a lui 2021, să traverseze mult mai bine criza de semiconductori. După prelungirea neașteptată a acestei crize, care a condus în cele din urmă la reduceri importante de producție, acum, Toyota trebuie să oprească din nou fabricile din cauza cutremurului.

eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni CITEȘTE ȘI eMAG, Banca Transilvania, Mobexpert și Mastercard donează produse în valoare de 1,1 milioane de lei pentru refugiații ucraineni

În martie, Toyota va opri producția pentru trei zile, între 21 și 23 martie, în 11 uzine din Japonia, pe 16 linii de asamblare. Vor fi afectate aproape toate modelele, de la Yaris, Yaris Cross, Corolla, la RAV4, modele locale și Land Cruiser. De asemenea, modelele Lexus vor suferi și ele întreruperi de producție.

De asemenea, situația din piețele globale de semiconductori pare a nu se fi rezolvat, astfel că sunt prevăzute opriri și pentru lunile aprilie – iunie. „Am revizuit planurile de producție pentru a fi mai rezonbabile în conformitate cu realitățile recente”, transmit reprezentanții Toyota.

INFOGRAFIC Europa continuă să piardă teren pe piața de autoturisme. Dacia reușește să crească și să-și majoreze cota de piață CITEȘTE ȘI INFOGRAFIC Europa continuă să piardă teren pe piața de autoturisme. Dacia reușește să crească și să-și majoreze cota de piață

Constructorul nipon anunță că în aprilie se va limita la aproximativ 750.000 de unități, din care 250.000 în Japonia, restul în alte țări. Pentru întreg intervalul aprilie – iunie, este prevăzută o medie lunară de 800.000 de untiăți.

Opririle din luna aprilie sunt prevăzute în 5 uzine, din Japonia, pe 7 linii din totalul de 28 de linii în funcțiune. În total, pierderile de producție estimate pentru aprilie se ridică la 150.000 de unități.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota opriri fabrici
criza semiconductori
toyota productie