Toyota - performanță mai greu de atins în industria auto. Profit majorat cu peste 100%, în condițiile unei creșteri mult mai mici a veniturilor

Toyota - performanță mai greu de atins în industria auto. Profit majorat cu peste 100%, în condițiile unei creșteri mult mai mici a veniturilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 8 mai 2024

O performanță mai greu de atins în industria auto a fost anunțată de Toyota, care a reușit să-și majoreze profitul cu peste 100%, în condițiile unei creșteri a veniturilor de numai 21%.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

După un an fiscal 2023 care adusese constructorului nipon Toyota o scădere a profitului net și a rezultatelor operaționale, anul fiscal 2024, care s-a încheiat pe 31 martie, a generat rezultate aproape surprinzătoare pentru cel mai mare producător de autovehicule din lume, cu un profit mai mult decât dublu, față de cel înregistrat în urmă cu un an.

TABEL Prima ieftinire importantă a benzinei, după 3 luni de scumpiri: în 3 stații din capitală a coborât sub prețul motorinei CITEȘTE ȘI TABEL Prima ieftinire importantă a benzinei, după 3 luni de scumpiri: în 3 stații din capitală a coborât sub prețul motorinei

Veniturile Toyota în anul fiscal 2023 – 2024 au crescut cu 21,4% la 45.095 miliarde yeni (circa 270 miliarde euro), în timp ce profitul operațional a crescut cu 96,4%, la 5.352 miliarde yeni, rezultatul unui an extrem de performant, mai ales prin reducerea costurilor și eficientizarea producției.

Ca urmare, compania a raportat un profit net de 5.071 miliarde yeni, acesta fiind mai mare cu 103,4% față de cel raportat la finalul anului fiscal anterior.

Dacia accelerează vânzările în Germania peste media pieței și lansează Spring la un preț care sfidează chinezii CITEȘTE ȘI Dacia accelerează vânzările în Germania peste media pieței și lansează Spring la un preț care sfidează chinezii

Compania a explicat că majorarea veniturilor și profitului a fost generată în special de costurile de marketing, de efectele cursului de schimb, de reducerile costurilor de producție și alte tăieri de cheltuieli.

Constructorul japonez estimează o nouă creștere a afacerii, în următorul an fiscal, început la 1 aprilie, dar cu procente mult reduse față de ultima performanță. Veniturilor sunt prognozate la 46.000 miliarde yeni, cu 2 procente peste cele din 2024, în timp ce profitul oeprațional ar trebui să crească cu 19,7%, iar profitul net, cu 27,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota rezultate
toyota profit
vanzari toyota