Toyota redeschide și ultimele două uzine din Europa

Toyota redeschide și ultimele două uzine din Europa
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mai 2020

Constructorul japonez Toyota anunță că a decis să repornească și ultimele două uzine din Europa care încă mai erau închise. Muncitorii vor reveni treptat la fabricile din Cehia și Marea Britanie începând din 25 mai.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

A doua uzină din Marea Britanie a Toyota, cea din Burnaston, precum și uzina din Kolin, Cehia, construită cu Peugeot și Citroen și preluată acum integral de japonezi, se vor deschide și ele începând cu primele zile ale săptămânii viitoare, anunță compania.

Toyota Europe a repornit deja uzinele din Franța, Polonia, Turcia, Rusia, precum și cealaltă uzină din Marea Britanie, din Deeside. Pe baza experienței din aceste fabrici, activitatea din cele două facilități va reporni pe 25 și 26 mai la volume reduse, cu măsuri ferme de protejare a sănătății și siguranței angajaților.

În Burnaston, Toyota produce modeul Corolla Hatchback și Touring Sports, activitatea fiind oprită aici pe 18 martie. În primele două zile vor fi organizate acțiuni de familiarizare cu noile condiții, respectiv distanțarea socială, reducerea locurilor atinse frecvent de mai mulți angajați și creșterea măsurilor de igienă.

Fabricile de automobile și de baterii ale Tesla au revenit la programul normal de lucru CITEȘTE ȘI Fabricile de automobile și de baterii ale Tesla au revenit la programul normal de lucru

La Kolin, Cehia, Toyota produce modelul Aygo, iar activitatea a fost oprită aici pe 19 martie. LA repornire, pe 25 mai, va fi o zi de pregătire, fiind planificate să intre în program ambele schimburi, cu un ritm redus la început, apoi cu creșterea producției până la nivelul cererii.

Ambele uzine Toyota care se redeschid acum au fost implicate în producția și donația de materiale medicale în ultimele două luni, inclusiv viziere și adaptoare pentru ventilatoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota redeschidere uzine
uzina toyota cehia
uzina toyota uk
aygo