VIDEO Un avion cu circa 100 de persoane la bord s-a prăbușit în Pakistan

VIDEO Un avion cu circa 100 de persoane la bord s-a prăbușit în Pakistan
scris 22 mai 2020

Un avion de linie de tipul Airbus A320 al companiei Pakistan International Airlines (PIA) cu 107 persoane la bord s-a prăbușit vineri într-o zonă rezidențială în orașul Karachi din sudul Pakistanului, a anunțat Autoritatea Aviației Civile pakistaneze, potrivit AFP și DPA.

Bringo oferă livrare gratuită personalului medical și vârstnicilor CITEȘTE ȘI Bringo oferă livrare gratuită personalului medical și vârstnicilor

În imagini transmise la televiziunea publică se vede cum aeronava se prăbușește într-un cartier rezidențial., scrie Agerpres.

„Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații CITEȘTE ȘI „Creierul” operațiunilor care coordonează intervențiile în caz de dezastre, echipat cu aparatură de ultimă generație în valoare de peste 500.000 de lei provenind din donații

"Avionul s-a prăbușit la Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri, dar deocamdată știm că este vorba de 99 de pasageri și opt membri ai echipajului", a declarat pentru AFP Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al Autorității Aviației Civile, adăugând că zborul venea de la Lahore, al doilea oraș al țării.

Potrivit purtătorului de cuvânt, avionul a distrus mai multe clădiri în momentul impactului cu solul.

Zona a fost înconjurată de poliție, de soldați și de trupe paramilitare, fiind în desfășurare o operațiune de salvare, a mai spus Abdul Sattar Khokhar. Mai multe ambulanțe au fost trimise la fața locului, iar zona a fost acoperită cu nori de fum.

Conform Autorității Aviației Civile, pilotul avionului PK 8303 a raportat către turnul de control o problemă tehnică înainte de a se pierde contactul.

Catastrofa a survine la doar câteva zile după ce Pakistanul a autorizat reluarea zborurilor comerciale interne.

Timp de peste o lună, legăturile aeriene interne au fost suspendate pentru a se evita răspândirea noului coronavirus.

Dintre zborurile internaționale, foarte puține au fost menținute.

viewscnt
Afla mai multe despre
airbus a320
pakistan