Volkswagen nu a găsit o soluție pentru automobilele diesel răscumpărate în SUA

Volkswagen nu a găsit o soluție pentru automobilele diesel răscumpărate în SUA
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 apr 2017

Volkswagen face progrese cu închiderea proceselor din SUA legate de scandalul emisiilor, dar o problemă este încă nerezolvată, și anume ce să facă cu sutele de mii de automobile diesel pe care s-a angajat să le răscumpere, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul auto german a acceptat anul trecut să răscumpere aproximativ 500.000 de vehicule diesel care nu respectă normele de poluare, dacă nu va găsi o soluție tehnică legală, scrie News.ro.

Cu excepția unui număr mic de modele din 2015, dealerii VW nu vor putea vinde mașinile dacă soluția tehnică nu va satisface autoritățile de reglementare.

Costurile răscumpărării sau retragerii vehiculelor diesel fac parte din cele 22,6 miliarde de euro alocate de VW cheltuielilor legale de scandal.

Între timp, compania depozitează vehiculele în locuri precum un stadion abandonat de lângă Detroit, în portul Baltimore și la o bază aeriană scoasă din uz din California.

”Asta poate dura mult timp. Întrebarea este cât va dura până când VW va spune că renunță”, a spus Dave Sullivan, analist la firma de consultanță AutoPacific.

În fiecare săptămână, circa 15.000 de proprietari de automobile VW vin la dealerii companiei să-și vândă automobilele Jetta, Golf, Passat, Beetle și Audi A3, în schimbul a până la 40.000 de dolari.

Acordul prevedere că mașinile nu pot reveni în circulație înainte de a respecta normele de poluare, ceea ce nu este posibil pentru majoritatea lor. Chiar și exportarea acestora în țări cu norme mai reduse de poluare este interzisă.

Mărcile premium, cele mai afectate de scăderea vânzărilor de motoare diesel. La Dacia, ponderea dieselurilor a scăzut cu 8,3% CITEȘTE ȘI Mărcile premium, cele mai afectate de scăderea vânzărilor de motoare diesel. La Dacia, ponderea dieselurilor a scăzut cu 8,3%

Până pe 18 debruarie, aproximativ 288.000 de proprietari de automobile diesel au optat ca acestea să fie răscumpărate, iar dintre acestea 138.000 au fost deja returnate companiei.

Alți 58.000 de proprietari au spus că vor să aștepte ca vehiculele lor să fie remediate, dar acest lucru ar putea dura.

Autoritățile de reglementare analizează soluțiile propuse de VW, dar singurul remediu aprobat se aplică unor 67.000 de vehicule fabricate în 2015, echipate cu cea mai recentă tehnologie diesel a grupului. Remediile constau într-un update software și modificarea unor componente, care vor fi disponibile la începutul anului viitor.

Termenul limită pentru răscumpărarea vehiculelor neconforme este 30 iunie 2019.

Până atunci, VW trebuie să răscumpere sau să repare cel puțin 85% din vehiculele diesel cu motoare de 2 litru.

Dacă nu se va conforma, VW va plăti Agenției pentru Protecția Mediului din SUA 85 de milioane de dolari pentru fiecare punct procentual sub acel prag, plus 13,5 milioane de dolari Comisiei pentru Resursele Aerului din California, tot pentru fiecare punct procentual sub nivelul din acel stat.

viewscnt
Afla mai multe despre
volkswagen
diesel