Transportul feroviar de pasageri în România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din Uniunea Europeană

Transportul feroviar de pasageri în România a înregistrat una dintre cele mai mici scăderi din Uniunea Europeană
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 sep 2021

Numărul pasagerilor transportați cu trenul în primul trimestru din 2021 a rămas semnificativ sub nivelul din perioada similară din 2020, când pandemia de coronavirus (COVID-19) nu afectase încă semnificativ statele din Uniunea Europeană, dar cel mai redus impact asupra transportului feroviar de pasageri a fost în Slovenia, Bulgaria și România, arată datele publicate de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Pentru a preveni extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19), țările din Europa au adoptat diverse măsuri restrictive, care au afectat semnificativ toate călătoriile, inclusiv transportul pe calea ferată, scrie Agerpres.

Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite CITEȘTE ȘI Companiile viitorului în România. Dacris, membru semnatar al Pactului Global al Organizației Națiunilor Unite

În primul trimestru din 2021, comparativ cu perioada similară din 2020, cel mai sever declin al numărului pasagerilor transportați cu trenul în UE s-a înregistrat în Irlanda (85%, sau minus 8,4 milioane de pasageri), Grecia (66%, sau minus 2,6 milioane de pasageri), Slovacia (60%, sau minus 9,8 milioane de pasageri), Olanda (59%, sau minus 46,9 milioane de pasageri) și Danemarca (53%, sau minus 22 milioane de pasageri).

Cel mai redus declin al numărului pasagerilor transportați cu trenul în UE a fost în Slovenia (11%, minus 0,3 milioane de pasageri), Bulgaria (19%, sau minus 0,9 milioane de pasageri) și România (19%, sau minus 2,8 milioane de pasageri).

În primele trei luni din 2021, un număr de 12,082 milioane de pasageri au călătorit cu trenul în România, față de 14,989 milioane de pasageri în perioada similară din 2020.

În cifre absolute, Germania este pe primul loc în UE când vine vorba de numărul pasagerilor transportați cu trenul, cu 326 de milioane pasageri în primul trimestru din 2021, chiar dacă a suferit o scădere față de 620,036 milioane pasageri în perioada similară din 2020. 

viewscnt
Afla mai multe despre
pasageri
trenuri