Transportul maritim de mărfuri, în scădere

Transportul maritim de mărfuri, în scădere
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 dec 2020

Transportul maritim de mărfuri a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an, o scădere de 9,6%, comparativ cu perioada similară din 2019, mărfurile încărcate și descărcate în porturile în care sunt operate nave maritime totalizând 35,195 milioane tone, conform datelor centralizate de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În cazul mărfurilor descărcate scăderea a fost de 13,1%, iar al celor încărcate de 6% la mărfuri încărcate, scrie Agerpres.

FOTO Surpriză pentru fanii Dacia: Renault a adus Sandero RS în Europa CITEȘTE ȘI FOTO Surpriză pentru fanii Dacia: Renault a adus Sandero RS în Europa

În trimestrul al treilea din 2020, volumul total de mărfuri încărcate și descărcate a scăzut cu 17,5%, față de aceeași perioadă a anului trecut, la 12,096 milioane tone, mărfurile descărcate reprezentând 53% din total.

Porturile în care a fost desfășurată cea mai intensă activitate, în decursul perioadei 1 ianuarie - 30 septembrie 2020, au fost: Constanța, cu o pondere de 85,1%, respectiv Midia - cu 8,4%.

În intervalul analizat, cele mai însemnate cantități de mărfuri încărcate și descărcate au avut ca origine și destinație Rusia (8,060 milioane tone) și Turcia (5,727 milioane tone). Dintre statele membre ale Uniunii Europene (UE), Grecia (1,368 milioane tone) și Spania (1,311 milioane tone) au înregistrat cele mai mari cantități de mărfuri transportate.

Cele mai însemnate cantități de mărfuri încărcate au fost de produse agricole, din vânătoare și silvicultură; pește și alte produse din pescuit - în proporție de 65,9%, iar în ceea ce privește descărcările, cea mai însemnată pondere a fost deținută de cărbune și lignit, țiței și gaze naturale (34,7%).

În ceea ce privește transportul pe căi navigabile interioare, au fost înregistrate 22,843 milioane de tone, porturile în care au fost înregistrate cele mai mari cantități de mărfuri fiind: Constanța (cu o pondere de 46,6%, în primele nouă luni din 2020) și Galați - cu o pondere de 14,6%.

viewscnt
Afla mai multe despre
transpor maritim
marfuri
ins