Tranzacție avizată: Faurecia obține aprobarea CE pentru preluarea Hella. Companiile au 8 fabrici și peste 7.000 de angajați în România

Tranzacție avizată: Faurecia obține aprobarea CE pentru preluarea Hella. Companiile au 8 fabrici și peste 7.000 de angajați în România
scris 28 ian 2022

Grupul francez Faurecia, printre cei mai mari furnizori de componente auto, prezent cu 5 fabrici în România, a obținut aprobarea Comisiei Europene pentru preluarea companiei germane Hella, inclusiv a operațiunilor din România.

În vară, Faurecia a ajuns la un acord privind preluarea unui pachet de 60% din acțiunile Hella, cel mai important furnizor auto specializat în sisteme de iluminat și electronice, cu circa 4.400 de angajați pe piața românească.

Grupul francez a anunțat atunci și o ofertă publică pentru achiziția restului de acțiuni, operațiune finalizată în noiembrie, în urma căreia și-a majorat la 79,5% participația la Hella.

Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac CITEȘTE ȘI Tranzacție: Autonom va achiziționa Țiriac Operating Lease, divizia de leasing operațional a Grupului Țiriac

Investiția totală s-a ridicat la 5,3 miliarde de euro.

Prezentă în România din 2003, Faurecia deține fabrici la Tălmaciu (divizia scaune auto), Craiova (tehnologii de control al emisiilor), Pitești (sisteme de interior), precum și la Râmnicu Vâlcea (tapițerii textile și din piele) și Cățeasca, Argeș, fabrică inaugurată în 2017, în urma unei investiții de 8 milioane euro.

În total, Faurecia are circa 3.000 de angajați pe piața locală.

Hella are operațiuni în peste 35 de țări și circa 40.000 de angajați la nivel global. În România, compania germană deține 3 fabrici și 3 centre de dezvoltare și servicii, având aproximativ 4.400 de angajați.

viewscnt
Afla mai multe despre
hella
faurecia
componente auto
tranzactie
preluare
comisia europeana