Trenuri noi de metrou pe Magistrala 5

Trenuri noi de metrou pe Magistrala 5
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 oct 2022

Metrorex va primi anul viitor 13 trenuri noi de metrou, care vor fi folosite pentru Magistrala 5, Drumul Taberei - Eroilor, a anunțat Gabriel Sburlan, directorul tehnic al Metrorex.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Proiectul de achiziție a trenurilor pentru Magistrala 5 este într-o stare avansată. Primele 13 trenuri vor veni până la sfârșitul anului viitor", a arătat oficialul Metrorex citat de Agerpres.

Corespondență de la Paris - Duster 3 cu motor electric: Va fi 4x4, dar vom avea o soluție diferită de cea de la Nissan. Capacitatea cilindrică a motoarelor Dacia va crește CITEȘTE ȘI Corespondență de la Paris - Duster 3 cu motor electric: Va fi 4x4, dar vom avea o soluție diferită de cea de la Nissan. Capacitatea cilindrică a motoarelor Dacia va crește

Potrivit acestuia, până la sfârșitul acestui an va fi finalizat cu totul proiectul Magistralei 5, tronsonul I (Drumul Taberei - Eroilor).

"Trebuia să fie gata în primul trimestru, dar nu am reușit din cauza unor probleme la infrastructură. Am reușit să redăm circulației tramvaiul 41 pe ruta sa veche și traficul rutier la Academia Militară. Avem certitudinea, cel puțin în acest moment, că până la finalul anului vor fi finalizate lucrările la stația Parc Drumul Taberei și Academia Română, astfel încât să terminăm acest proiect", a susținut Sburlan în cadrul conferinței "Zilele Feroviarului".

A doua secțiune a Magistralei 5, Eroilor - Piața Iancului, este în stadiul de proiectare.

"Un alt proiect pe care îl avem în derulare este Magistrala 6, unde avem deja semnat un contract pentru tronsonul 1 Mai - Tokyo, unde se derulează etapa de proiectare, iar în trimestrul doi anul viitor începe construcția", a continuat reprezentantul Metrorex.

De asemenea, Magistrala 2 va fi extinsă cu încă o stație, Tudor Arghezi, care va fi operațională anul viitor.

Pe de altă parte, Gabriel Sburlan a arătat că, anul acesta, cheltuielile Metrorex cu energia au crescut de patru ori față de anul trecut.

"Suntem un mare consumator de energie electrică, consumăm 15.000 de MWh pe lună. Cheltuielile cu energia au crescut de patru ori anul acesta, de la 55 de milioane de lei anul trecut la 200 de milioane de lei anul acesta. Important este că am beneficiat de plafonare și am reușit să asigurăm cantitatea de energie necesară pentru asigurarea unui transport sigur", a completat responsabilul Metrorex. 

viewscnt
Afla mai multe despre
metrou
magistrala 5