Piața auto din Franța, blocată: Dacia a avut un declin de peste 90%. "Jamais vu!", transmite asociația constructorilor

Piața auto din Franța, blocată: Dacia a avut un declin de peste 90%. "Jamais vu!", transmite asociația constructorilor
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 mai 2020

Piața de autoturisme din Franța a încheiat a doua lună consecutivă de scăderi cauzate de epidemia de coronavirus, de data aceasta cu un procent și mai mare, de aproape 89%. Dacia a avut o scădere și mai mare, vânzările fiind, practic, înghețate în aprilie.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Dacia a reușit să mai vândă numai 1.227 de autoturisme în Franța, în luna aprilie, pe o piață care a înregistrat o scădere uriașă, un record probabil în istoria industriei auto din Hexagon. Cu numai 21.000 de autoturisme înmatriculate, piața a scăzut cu 88,4% față de anul trecut, în aprilie, în timp ce Dacia a scăzut cu puțin peste 90%.

Cu toate acestea, foarte puține mărci au avut rezultate mai bune decât Dacia: Citroen și Peugeot, aproximativ -84%, în timp ce Renault a reușit să scadă „numai” 81%. De remarcat că Grupul Renault a înmatriculat 17.000 de autoturisme oferite sistemului medical din Franța.

Piața auto din Franța, blocată: Dacia a avut un declin de peste 90%.

Mărcile străine de pe piața franceză au înregistrat o scădere medie de peste 95 de procente. Marca Volkswagen, de exemplu, a vândut mai puține autoturisme decât Dacia, cu o scădere de 95,48%. Bentely sau Lamborghini nu au vândut nicio mașină, iar Porsche, doar 33 de unități.

BMW, Toyota, Ford, Fiat, Nissan, toate au avut rezultate mai mici cu peste 90% față de anul trecut, în condițiile în care activitatea de vânzări a fost aproape blocată, iar circulația populației restricționată. Asociația constructorilor de mașini din Franța CCFA, scrie în documentul transmis presei "Jamais vu!" referitor la aceste rezultate.

Nissan și-a trimis un reprezentant nou în board-ul Renault. Fostul COO al Nissan și-a dat demisia CITEȘTE ȘI Nissan și-a trimis un reprezentant nou în board-ul Renault. Fostul COO al Nissan și-a dat demisia

Pe piața de vehicule comerciale ușoare, Dacia a vândut 4 vehicule, în timp ce piața a înregistrat numai 7.041 de unități.

După patru luni, Dacia înregistrează o scădere foarte mare, -63%, cu un volum de numai 17.805 autoturisme înmatriculate. Piața franceză are un declin pe intervalul ianuarie - aprilie de 48%, cu 385.676 unități.

Cel mai vândut model Dacia rămâne Sandero, cu 9.996 unități, situat pe locul opt în clasamentul celor mai vândute autoturisme din Franța, în acest an. Dacia Duster are 5.519 unități înmatirculate. Cel mai vândut automobil din Franța, în acest an, este Peugeot 208, urmat de Renault Clio și Citroen C3.

Piața auto din Franța, blocată: Dacia a avut un declin de peste 90%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia vanzari franta
piata auto franta
industria auto coronavirus