Uber declanșează disponibilizări

Uber declanșează disponibilizări
scris 6 mai 2020

Lovită de pandemie, Uber încearcă să reducă cheltuielile, operând concedieri și dând un exemplu personal prin CEO-ul Dara Khosrowshahi.

Uber a anunțat că va renunța la 3.700 de angajați cu normă întreagă, aproximativ 14% din forța de muncă, pentru a reducerile cheltuielile într-o perioadă în care numărul curselor s-a redus chiar drastic în unele piețe din cauza pandemiei COVID-19.

Numărul curselor Uber a scăzut la nivel global luna trecută, conform unei estimări independente, cu aproximativ 80%.

Uber avea 26.900 de angajați la ultima numărătoare oficială.

Fiat Chrysler raportează pierderi de 1,7 miliarde de euro, dar confirmă planurile de fuziune cu PSA CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler raportează pierderi de 1,7 miliarde de euro, dar confirmă planurile de fuziune cu PSA

De asemenea, pentru a arăta că nu face excepție, CEO-ul Dara Khosrowshahi renunță la drepturile salariale pe care le avea până la sfârșitul anului.

1 milion de dolari a câștigat Khosrowshahi anul trecut.

Dificultățile prin care trece compania americană s-au făcut simțite și la nivelul diviziei Uber Eats, care a fost parțial sacrificată pentru protejarea business-ului principal. În urmă cu doar câteva zile, Uber Eats a anunțat că iese din România și alte câteva piețe.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
ride-hailing