Uber i-ar putea plăti pe unii șoferi pentru a folosi vehicule electrice

Uber i-ar putea plăti pe unii șoferi pentru a folosi vehicule electrice
scris 21 iun 2018

Șoferii Uber care utilizează vehicule electrice ar putea primi o mărire de salariu în cadrul unui proiect pilot lansat de companie în această săptămână, pentru a-i convinge să renunțe la vehiculele cu carburanți fosili în favoarea unor modele nepoluante, relatează portalul The Verge.

Compania a anunțat un program pilot pe un an de zile prin intermediul căruia va oferi stimulente bănești unora dintre șoferii care folosesc vehicule electrice, obiectivul fiind să faciliteze cel puțin 5 milioane de călătorii în următoarele 12 luni, scrie News.ro

Uber adaugă totodată funcții la aplicația sa pentru șoferii care folosesc anumite tipuri de vehicule și se asociază cu organizații non-profit și cu cercetătorii UC-Davis, pentru a descoperi noi modalități prin care Uber și autoritățile locale să încurajeze adoptarea de vehicule

Bell și Safran vor să dezvolte taxiuri aeriene și sisteme de decolare și aterizare verticală CITEȘTE ȘI Bell și Safran vor să dezvolte taxiuri aeriene și sisteme de decolare și aterizare verticală

Directorul pentru sustenabilitate al Uber, Adam Gromis, a spus că, pe măsură ce orașele se îndreaptă spre sisteme de transport sustenabile, companii precum Uber trebuie să devină mai prietenoase cu mediu.

”Dacă nu vom putea oferi forme mai eficiente de mobilitate, nu vom furniza soluția bună dorită de orașe. Acesta este motivul pentru care ne-am implicat cu biciclete. Acesta este motivul pentru care lucrăm la tranzit. Acesta este motivul pentru care ne concentrăm pe electrificare”, a declarat Gromis publicației Los Angeles Times.

Programul pilot se va desfășura în șapte orașe: Austin, Los Angeles, Montreal, Sacramento, San Diego, San Francisco și Seattle.

Stimulentele bănești pentru șoferii care vor trece la vehicule electrice vor varia de la oraș la oraș.

În Sacremento, de exemplu, compania publică de utilități SMUD oferă 1,25 dolari pentru o călătorie efectuată cu un vehicul cu emisii zero, iar Uber va rotunji suma la 1,5 dolari.

Șoferii vor mai primi acces la încărcarea gratuită a vehiculelor, prin intermediul rețelei DC a SMUD.

Șoferii cu vehicule electrice hibride și cu vehicule electrice cu baterii care vor efectua curse în afara razei de acoperire a companiei de utilități vor primi un stimulent de 1,5 dolari pe călătorie din partea Uber.

În San Diego și  în San Francisco, Uber intenționează să plătească acești șoferi cu 1 dolar pe călătorie. De asemenea, în următoarele săptămâni vor fi instalate stații de încărcare la centrul Greenlight Hub al Uber din San Diego.

Plățile Uber vor fi de maximul 20 de dolari pe săptămână.

În 2017, șoferii cu vehicule electrice ai Uber au efectuat circa 4 milioane de curse în SUA și Canada, iar ideea de a mări numărul acestora la 5 milioane pare realizabilă, potrivit companiei.

Rivalitatea dintre Uber și Lyft este un alt stimulent. Lyft a anunțat recent o investiție de mai multe milioane de dolari pentru a deveni un serviciu de transport care nu generează dioxid de carbon.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
masini electrice