Uber își suspendă serviciul nelicențiat UberPop în Norvegia

Uber își suspendă serviciul nelicențiat UberPop în Norvegia
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 10 oct 2017

Uber a anunțat că își va suspenda, din 30 octombrie, serviciul low-cost nelicențiat UberPop în Norvegia pe termen nedefinit, până la intrarea în vigoare a unui set de noi reglementări privind serviciile de taximetrie. În urmă cu câteva luni, compania de ridesharing a luat o decizie similară privind UberPop în Finlanda.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

UberPop a fost suspendat deja în mai multe capitale europene, inclusiv în Paris și Bruxelles, compania fiind acuzată de taximetriști de concurență neloială. Luna trecută, Uber și-a pierdut licența pentru Londra, însă a anunțat că va face apel.

“Am aflat în modul cel mai dificil că trebuie să ne schimbăm ca și companie pentru a deservi milioanele de pasageri și șoferi care depind de noi. Cu noul director general Dara Khosrowshahi la conducere, Uber intră într-o nouă eră”, potrivit unui comunicat Uber preluat de Reuters.

Uber se retrage din Quebec. Americanii denunță noi reguli introduse de autoritățile din provincia canadiană CITEȘTE ȘI Uber se retrage din Quebec. Americanii denunță noi reguli introduse de autoritățile din provincia canadiană

Uber nu a avansat un termen pentru reluarea serviciilor UberPop în Norvegia. Serviciile premium UberBlack și UberXXL, asigurate de șoferi parteneri autorizați, vor fi oferite în continuare clienților din Oslo.

Guvernul Norvegiei trebuie să răspundă, până pe 27 octombrie, acuzațiilor aduse de ESA, autoritatea de supraveghere a statelor participante la Acordul European de Liber Comerț (EFTA), privind serviciile de taximetrie. Potrivit ESA, Norvegia a stabilit standarde “disproporționat de înalte” pentru companiile care vor să intre pe piața de taximetrie, standarde ce au dus la folosirea ineficientă a resurselor și la tarife ridicate pentru consumatori. 

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
norvegia
uberpop
suspendare