Uber lansează Movement, un serviciu prin care oferă acces la date despre traficul din orașele în care activează

Uber lansează Movement, un serviciu prin care oferă acces la date despre traficul din orașele în care activează
scris 10 ian 2017

Uber va oferi acces la datele despre trafic pe care le obține prin intermediul propriului serviciu de ride-sharing utilizatorilor, organizațiilor și autorităților interesate.

Compania din San Francisco a lansat serviciul Movement, prin intermediul căruia plănuiește să ofere acces la datele despre traficul din orașele în care își desfășoară activitatea, date colectate în urma a peste 2 miliarde de călătorii cu Uber.

Datele vor fi publice, iar Uber le va oferi gratuit tuturor celor interesați. Reprezentanții companiei susțin că, dacă autoritățile și companiile de dezvoltare vor folosi aceste date pentru a îmbunătăți traficul și infrastructura din orașe, toată lumea va avea de câștigat, inclusiv Uber.

Activele Yahoo care vor rămâne după fuziunea cu Verizon se vor numi Altaba CITEȘTE ȘI Activele Yahoo care vor rămâne după fuziunea cu Verizon se vor numi Altaba

Pentru a nu exista controverse privind intimitatea utilizatorilor săi, informațiile vor fi anonime și nu se va putea face legătura între ele și un anumit client ori partener al serviciului de ride-sharing. Datele care nu vor putea fi “desprinse” de utilizatorul care le-a furnizat nu vor fi incluse în acest proiect.

Cu un astfel de serviciu, Uber arată că poate fi de folos orașelor în care activează și că poate oferi beneficii suplimentare pentru mediul urban, nu doar ca mijloc propriu-zis de transport. Noul site include câteva studii de caz cu orașe care au deja au acces la datele Uber, printre care Washington și Manila.

Deocamdată, accesul este limitat și poate fi obținut doar pe bază de solicitare, însă cei de la Uber anunță că oricine va avea acces la noul serviciu în decursul săptămânilor următoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
trafic