Uber recâștigă licența de operare în Londra

Uber recâștigă licența de operare în Londra
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 29 sep 2020

Uber Technologies a obținut, luni, în instanță restabilirea licenței de operare în Londra, compania americană fiind considerată un “operator adecvat” de către judecătorul de caz.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

“În pofida eșecurilor istorice, consider că, în prezent, Uber este adecvată să dețină o licență de operare în Londra”, potrivit judecătorului Tan Ikram, citat de Reuters.

Licența de operare a fost acordată pentru o perioadă de 18 luni.

Dacia prelungește contractul de sponsorizare cu Udinese CITEȘTE ȘI Dacia prelungește contractul de sponsorizare cu Udinese

Acțiunile Uber s-au apreciat cu până la 7% în tranzacțiile premarket la New York după anunțarea deciziei.

Transport for London (TfL), autoritatea londoneză din domeniul transportului public, a refuzat, anul trecut, să reînnoiască licența companiei americane, cu argumentul că Uber s-ar face vinovată de eșecuri repetate legate de modul de operare, în special în ceea ce privește verificarea șoferilor parteneri și încheierea asigurărilor.

TfL luase o decizie similară și în 2017, însă Uber a obținut ulterior restabilirea temporară a licenței, pentru o perioadă de 15 luni.

Compania americană de ride-sharing, care și-a cerut scuze public pentru greșelile făcute, s-a confruntat cu bariere de reglementare și proteste din partea taximetriștilor în mai multe țări, inclusiv în România, fiind nevoită să se retragă de pe unele piețe.

Londra este una dintre cele mai importante piețe europene pentru Uber.

viewscnt
Afla mai multe despre
uber
licenta londra
apel
tfl
ride sharing