ULTIMA ORĂ Grevă spontană a angajaților CFR

ULTIMA ORĂ Grevă spontană a angajaților CFR
Profit.ro
Profit.ro
scris 20 dec 2021

Angajații CFR care se ocupă cu repararea locomotivelor au declanșat luni dimineața o grevă spontană, nemulțumiți de înghețarea salariilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România, Rodrigo Maxim, a precizat pentru Dig 24 că oamenii sunt nemulțumiți pentru că le sunt înghețate salariile și nu mai au bani pentru cheltuielile de zi cu zi.

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

"Cei intrați în grevă au salariul minim, nu înțeleg de ce oameni calificați nu pot să își mai asigure existența. Toate prețurile au crescut, facturile cresc, iar ei nu mai au cu ce să le plătească. Toți CFR-iștii sunt în unități între 8.00 și 10.00, așteaptă un comunicat de la ministrul Transporturilor, în care să li se explice de ce s-a abandonat transportul feroviar în România. Peste tot, în UE, în 201, țările s-au lăudat cu infrastructură modernă și cu trenuri noi care circulă cu viteză. La noi trebuie schimbate o treime din trenuri și proiecte pentru celelalte două treimi și nu s-a făcut nimic", a declarat liderul sindical.

Momentan trenurile circulă după orarul normal, dar dacă protestul continuă, nu vor mai fi condiții pentru transportul feroviar.

UPDATE ora 11.40 CFR Călători transmite că protestul spontan de luni dimineașă a afectat circulația a nouă trenuri în zona regionalei Iași, dar sunt întârzieri și pe regionalele București, Craiova și Galați. 

viewscnt
Afla mai multe despre
greva
cfr