ULTIMA ORĂ VIDEO Carlos Ghosn a fugit din Japonia, de sub control judiciar, și s-a refugiat în Liban

ULTIMA ORĂ VIDEO Carlos Ghosn a fugit din Japonia, de sub control judiciar, și s-a refugiat în Liban
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 31 dec 2019

Fostul președinte Nissan, Carols Ghosn, a reușit să fugă din Japonia, în ciuda interdicțiilor aplicate de judecători și supravegherii procurorilor. „Nu o să mai fiu ținut ostatic”, a transmis Ghosn din Liban, unde a ajuns.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La aproximativ un an de la arestarea sa pentru prima dată în dosarul acuzațiilor de fraudă, Carlos Ghosn a fugit de sub supraveghere, el aflându-se în stare de eliberare condiționată și domiciliu impus. El a anunțat imediat după aterizarea din Liban că a reușit să plece din Japonia.

Carlos Ghosn a transmis că nu a fugit de justiția din Japonia, ci a evadat de injustiție și de persecuții politice.

Carlos Ghosn se afla într-o perioadă în care se pregătea pentru procesul în care este acuzat de mai multe fraude. Procesul ar trebui să demareze în primăvara lui 2020, dacă judecătorii finalizează procedurile preliminare.

Carlos Ghosn a fost arestat la sfârșitul lui noiembrie 2018, apoi a beneficiat de o eliberare condiționată, însă procurorii l-au arestat din nou. În cele din urmă, el a reușit să iasă din nou din arest, în condiții foarte stricte impuse de judecători. A plătit 9 milioane de dolari cauțiunea și a fost obligat să semneze o declarație prin care accepta să nu părăsească Japonia, să locuiască în Tokyo, să predea pașaportul avocatului său, să ceară permisiunea judecătorului pentru deplasări mai mari de două nopți, să-și instaleze camere de supraveghere la intrarea în locuința sa, să nu acceseze internetul și serviciile de e-mail, să utilizeze computerul doar la sediul avocatului și fără să fie conectat la internet, să nu comunice cu alte persoane implicate în proces, să nu participe la ședințee Nissan fără acceptul judecătorilor, să nu contacteze manageri ai Nissan, potrivit unui document citat de Automotive News.

Primăria Capitalei anunță că ”în primăvara anului viitor” bucureștenii vor putea circula pe Podul Ciurel CITEȘTE ȘI Primăria Capitalei anunță că ”în primăvara anului viitor” bucureștenii vor putea circula pe Podul Ciurel

Mesajul transmis de Carlos Ghosn este unul acuzator la adresa judtiției din Japonia: „Sunt acum în Liban și nu voi mai fi ținut ostatic de un sistem de justiție japoneză manipulat, unde vinovăția este prezumată, discriminarea este puternică, iar dreputurile omului sunt negate, în flagrantă opoziție față de obligațiile legale japoneze, de legile internaționale și de tratatele pe care trebuzie să le respecte”. „Acum pot, în sfârșit, să comunic liber cu presa și voi face acest lucru începând cu săptămânile viitoare”, a mai spus Carlos Ghosn.

Nu sunt clare nici condițiile în care Carlos Ghosn a ieșit din Japonia, nici data exactă a plecării sale în Liban. Potrivit presei japoneze, care citează autoritățile locale, Carlos Ghosn a aterizat în Liban la bordul unui avion privat, cu documente false.

Ghosn este cetățean libanez, dar deține și cetățeniile braziliană și franceză. Între Liban și Japonia nu există acorduri de extrădare, însă acest lucru nu va împiedica procurorii japonezi să inițieze procedura de arestare și extrădare a lui Carlos Ghosn.

Avocații lui Ghosn au declarat că nu cunosc nimic despre plecarea clientului lor.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
fuga ghosn
evadare carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi