Un inventator din Filipine a creat o mașină zburătoare bazată pe tehnologia dronelor

Un inventator din Filipine a creat o mașină zburătoare bazată pe tehnologia dronelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 sep 2018

Un inventator din Filipine a creat o mașină zburătoare bazată pe tehnologia dronelor, despre care afirmă că ar reprezenta viitorul transporturilor, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Inventatorul a ieșit cu vehiculul dintr-un hangar în ovațiile spectatorilor, lăsând în urma sa un nor de praf, scrie News.ro.

Kyxz Mendiola, fost dansator și cameraman, a zburat câteva minute într-un vehicul proiectat pentru un singur pasager, propulsat de o tehnologie ”multicopter” utilizată la dronele mici, fără pasageri.

Ryanair anulează astăzi 190 de curse, 30.000 de călători vor fi afectați. Care sunt drepturile pasagerilor CITEȘTE ȘI Ryanair anulează astăzi 190 de curse, 30.000 de călători vor fi afectați. Care sunt drepturile pasagerilor

”A fost extraordinar. Toată muncă grea a dat rezultate. Totul a funcționat perfect”, a spus Mendiola după ce a afirmat că a fost primul zbor test public pentru invenția sa.

Vehiculul lui Mendiola, ” Koncepto Milenya”, poate zbura la o înălțime de 6,1 metri și poate atinge o viteză de 60 de km/oră, dar zborul inaugural a durat mai puțin de 10 minute.

Inventatorul a spus că a durat mult timp să strângă fonduri pentru componentele vehiculului cu un singur loc, alimentat de șase baterii litiu-ion, care este dotat cu o stație de radio frecvență.

”Apăsați un buton și va urca, apoi apăsați stickul în față și se va deplasa înainte. Este foarte inteligent, de aceea afirm că are mult potențial”, a explicat Mendiola.

Vehiculul zburător poate transporta o greutate de până la 100 de kilograme și poate înlocui călătorii de ore întregi cu mașinile în orașe precum capitala Manila, afectată de o problemă cronică de trafic, consideră Mendiola.

”Atunci când trebuie să facem un drum de o oră cu mașina, cu acest vehicul îl putem face în cinci minute”, a mai spus Mendiola. El a adăugat că un element suplimentar de siguranță este existența a 16 motoare rotative, care permit continuarea zborului chiar dacă unul sau două se defectează.

O companie australiană, Star8, se asociază cu Mensiola pentru dezvoltarea vehiculului, după ce un film despre acesta a devenit viral pe rețelele de socializare.

Directorul general al Star8, Jacob Maimon, a spus că vrea să producă vehiculul în serie în Australia, Europa și Hong Kong, după ce îl va ajuta pe Mendiola să îl perfecționeze.

viewscnt
Afla mai multe despre
inventator
filipine
masina zburatoare