Un judecător american aprobă acordul Boeing cu familiile victimelor prăbușirii unui avion 737 MAX al Ethiopian Airlines în 2019

Un judecător american aprobă acordul Boeing cu familiile victimelor prăbușirii unui avion 737 MAX al Ethiopian Airlines în 2019
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 nov 2021

Un judecător american a aprobat un acord al Boeing de recunoaștere a răspunderii sale pentru daune compensatorii în procesele intentate de familiil celor 157 de oameni morți în prăbușirea unui avion 737 MAX al companiei Ethiopian Airlines în 2019, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ca urmare a acordului între Boeing și familii, avocații victimelor, depus în instanță săptămâna trecută, reclamanțiinu vor solicita daune punitive și Boeing nu va contesta procesele intentate în Illinois, scrie News.ro.

Cum să-ți optimizezi site-ul web CITEȘTE ȘI Cum să-ți optimizezi site-ul web

Boeing a declarat săptămâna trecută că ”s-a angajat să se asigure că toate familiile care i-au pierdut cei dragi în accidente sunt despăgubite pe deplin și în mod echitabil pentru pierderea lor”.

Avocații victimelor au remarcat într-o declarație de săptămâna trecută că Boeing a recunoscut în baza acordului ”că 737 MAX avea o stare nesigură și că nu va încerca să dea vina pe nimeni altcineva” pentru accident.

Toate depozițiile ulterioare planificate cu foști și directori seniori ai Boeing au fost anulate ca o condiție a acordului.

Cel mai bine vândut model de avion Boeing a fost blocat la sol timp de 20 de luni după ce 346 de persoane au murit în două prăbușiri ale unor aeronave 737 MAX, în Indonezia în 2018 și în Etiopia în 2019.

Avionul a fost readus în exploatare după ce Boeing a făcut îmbunătățiri semnificative ale software-ului și ale instruirii piloților.

Accidentele au costat deja compania aproximativ 20 de miliarde de dolari.

ULTIMA ORĂ Creșterea economică frânează puternic față de așteptări în trimestrul al treilea CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Creșterea economică frânează puternic față de așteptări în trimestrul al treilea

În ianuarie, Boeing a acceptat un acord de urmărire penală amânată cu Departamentul de Justiție al SUA și cu amenzi și despăgubiri de 2,5 miliarde de dolari, rezultate din prăbușirile 737 MAX, inclusiv accidentul aeronavei 737 MAX al companiei Lion Air din octombrie 2018.

În cadrul acordului cu Boeing, familiile victimelor au convenit, de asemenea, să respingă pretențiile împotriva Rosemount Aerospace, o companie care producea senzori pentru 737 MAX, și a Rockwell Collins de la Raytheon Technologies Corp, compania mamă a Rosemount și un furnizor cheie pentru MAX.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing
737 max