Un startup finanțat de Bill Gates lucrează la un combustibil pentru aviație derivat din alcool

Un startup finanțat de Bill Gates lucrează la un combustibil pentru aviație derivat din alcool
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2022

O organizație fondată de Bill Gates a acordat unui startup 50 de milioane de dolari pentru a construi o rafinărie masivă care produce combustibil durabil pentru aviație din alcool, informează Business Insider.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Potrivit sursei citate, LanzaJet a anunțat că a primit fondurile de la fondul Breakthrough Energy condus de Gates, pentru a continua lucrările la prima sa fabrică comercială din Soperton, Georgia, scrie Adevarul.

EXCLUSIV După retaileri, și marii operatorii locali telecom pregătesc scumpiri din cauza majorării tarifelor la energie CITEȘTE ȘI EXCLUSIV După retaileri, și marii operatorii locali telecom pregătesc scumpiri din cauza majorării tarifelor la energie

Combustibilul durabil pentru aviație este explorat de companiile aeriene ca o modalitate de a face industria mai ecologică.

Instalația Soperton, cunoscută sub numele de Uzina de Combustibil Freedom Pines, urmează să înceapă producția în 2023. LanzaJet a spus că uzina va produce nouă milioane de galoane de combustibil durabil pentru aviație și un milion de galoane de motorină regenerabilă, pe an, când va fi pe deplin operațională.

Fondurile vor ajuta compania să-și îndeplinească calendarul de dezvoltare a fabricii, care va dubla aproximativ cantitatea de combustibil durabil pentru aviație produsă în SUA, a spus LanzaJet.

LanzaJet produce combustibil folosind etanol din produse precum trestia de zahăr și deșeurile de porumb. Compania a spus că va reduce emisiile cu cel puțin 70% în comparație cu combustibilul de aviație convențional.

Gates a fondat Breakthrough Energy pentru a stimula inovația și investițiile în tehnologia energiei curate. Grantul de 50 de milioane de dolari vine de la Microsoft Corporation, BlackRock Foundation, Builders Vision și Gates, conform Bloomberg.

Se adaugă la sprijinul de milioane de dolari pe care LanzaJet le-a primit deja, inclusiv un grant de 14 milioane de dolari de la Departamentul de Energie al SUA și un total de 200 de milioane de dolari de la susținători, inclusiv British Airways și Shell, conform Bloomberg.

În ianuarie, Fondul de inovare climatică al Microsoft, fondat tot de Gates, a investit încă 50 de milioane de dolari în proiect.

SAF (sustainable aviation fuel) este o parte importantă, deși încă minoră, a modului în care companiile aeriene intenționează să își reducă impactul asupra climei, pentru a îndeplini obiectivul Asociației Internaționale de Transport Aerian de a fi zero net până în 2050.

În decembrie, United Airlines a zburat cu un zbor de pasageri folosind 100% SAF. Boeing 737 Max 8 a zburat de la Chicago O'Hare la Washington DC cu 500 de galoane de SAF într-un motor și 500 de galoane de combustibil tradițional pentru avioane în celălalt.

Și în martie, Airbus a zburat cu un A380 superjumbo folosind combustibil produs din ulei de gătit.

viewscnt
Afla mai multe despre
bill gates
alcool