Un viitor SUV Opel, posibil Mokka, nu va fi produs în Germania

Un viitor SUV Opel, posibil Mokka, nu va fi produs în Germania
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 feb 2019

PSA Group va construi modele Opel în Franța, în uzinele în care astăzi sunt produse Peugeot și Citroen. Primul automobil va fi Mokka X, care nu mai este produs în Coreea de Sud, ci în Spania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

PSA Group a anunțat că marca Opel va produce un SUV de mici dimensiuni în Franța, în uzina companiei din Poissy. Nu a fost făcută nicio referire la un model anume, însă este de așteptat ca acesta să fie noua generație Mokka X, un SUV subcompact care se vinde foarte bine în Europa.

Anunțul PSA precizează că modelul va fi construit pe platforma CMP a grupului și va avea și propulsie electrică, în opțiune. PSA a spus că numele va fi anunțat la o dată ulterioară.

Uzina de automobile din Poissy a fost dată în folosință în 1938 de Ford, fiind vândută către Simca, preluată mai târziu de Peugeat, iar astăzi produce mașini din segmentul B: Peugeot 208, DS3 și SUV-ul DS3 Crossback. Producția de anul trecut s-a ridicat la circa 172.000 de automobile, având un număr de 4.200 de angajați.

PSA Group a anunțat anterior că toate modelele ce vor fi lansate de grup începând din acest an vor avea și o versiune electrificată, adică hibrid plug-in sau full electric.

Actualul Mokka X, unul dintre puținele SUV-uri de clasă B de pe piață cu tracțiune integrală, similar cu Dacia Duster, a fost dezvoltat de Opel în perioada în care făcea parte din General Motors și era produs atât în Spania, la Zaragoza, cât și în Bupyeong, Coreea de Sud, în fostele uzine Daewoo. Platforma pe care este realizat Mokka X este o platformă regăsită și pe Chevrolet Trax și Buick Encore. După preluarea Opel și Vauxhall de PSA Group, francezii au renunțat la importurile de Mokka X din Coreea, din cauza costurilor foarte mari.

Șeful Honda confirmă închiderea uzinei din Marea Britanie și plusează cu o a doua uzină: “Nu are nimic de-a face cu Brexit!” CITEȘTE ȘI Șeful Honda confirmă închiderea uzinei din Marea Britanie și plusează cu o a doua uzină: “Nu are nimic de-a face cu Brexit!”

Inițial, GM și PSA aveau semnat un parteneriat prin care urmau să dezvolte împreună o nouă platformă pe care trebuia să o folosească și viitorul Mokka. Cumpărarea mărcii Opel a schimbat planurile, astfel că noul model a trecut pe o platformă a PSA.

Planurile PSA pentru Mokka prevedeau ca a doua generație a acestuia să fie produsă în Germania, la Eisenach, însă aceste planuri au fost date peste cap, iar în acea uzină a ajuns Grandland X.

Marca Opel mai produce un SUV de clasă B, Crossland X, care nu dispune de tracțiune integrală și este construit deja pe platforma PF1 a PSA, pe care mai sunt produse Peugeot 2008 și Citroen C3 Aircross.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
opel
vauxhall
mokka
opel mokka x
suv b
crossover
poissy