Undă verde de la Bruxelles, dar condiționată - Bombardier vinde divizia de echipamente feroviare grupului francez Alstom, într-un acord de 8,2 miliarde de dolari. Companiile, prezente și în România

Undă verde de la Bruxelles, dar condiționată - Bombardier vinde divizia de echipamente feroviare grupului francez Alstom, într-un acord de 8,2 miliarde de dolari. Companiile, prezente și în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 31 iul 2020

Comisia Europeană a aprobat oferta Alstom de preluare a diviziei feroviare a companiei canadiene Bombardier, după ce grupul francez a fost de acord să vândă active pentru a rezolva temerile legate de concurență, transmit DPA și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Printre angajamente se află vânzarea unității de producție Coradia Polyvalent, deținută de Alstom în Franța, o divizie dedicată trenurilor de navetiști a Bombardier, care include și facilitățile de producție din Hennigsdorf, Germania, arată Agerpres.

În februarie, grupul canadian Bombardier a convenit vânzarea diviziei de echipamente feroviare grupului francez Alstom, pentru a valoare de întreprindere de 8,2 miliarde de dolari, urmând să acorde mai multă atenție diviziei de aviație și plății datoriilor.

Guvernul SUA ar putea interzice General Electric să livreze motoare pentru un nou avion de pasageri produs de China CITEȘTE ȘI Guvernul SUA ar putea interzice General Electric să livreze motoare pentru un nou avion de pasageri produs de China

Bombardier a anunțat că va primi o sumă netă de 4,20-4,5 miliarde de dolari, după deducerea unei sume care va reveni managerului canadian de fonduri de pensii Caisse de dépôt et placement du Québec, care deține o participație de 30% la divizia de echipamente feroviare.

În urma acrodului, Caisse va deveni cel mai mare acționar al grupului Alstom. Tranzacția ar urma să fie finalizată în prima jumătate a anului 2021, a precizat Bombardier.

Memorandumul de înțelegere dintre Bombardier și Alstom a fost aprobat de consiliile de administrație ale celor două companii.

În România, compania este furnizor de trenuri și servicii de mentenanță pentru Metrorex, fiind implicată, printre altele, și în proiectul reabilitării tronsonului feroviar Simeria-Sighișoara, parte din Coridorul IV Pan-European, care leagă Germania de Turcia, cu trecere prin Cehia, Austria, Ungaria, România și Bulgaria, desemnat de UE drept una dintre cele mai importante rute de transport pe calea ferată.

Bombardier are, la Cluj-Napoca, un centru de servicii cu 687 de angajați și afaceri de 88,8 milioane de lei (date pentru 2018). Birourile de shared-services din Cluj-Napoca deservesc activitatea globală a companiei, respectiv 60 de unități de producție din 28 ed țări, pe trei direcții: resurse umane, finanțe și achiziții.

viewscnt
Afla mai multe despre
bombardier
alstom