United Airlines pariază pe reluarea zborurilor și lansează cea mai mare comandă din istoria sa

United Airlines pariază pe reluarea zborurilor și lansează cea mai mare comandă din istoria sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 iun 2021

Compania aeriană americană United Airlines a lansat cea mai mare comandă din istoria sa, 200 de avioane Boeing 737 MAX și 70 de avioane Airbus A321neo, cu o valoare de peste 30 de miliarde de dolari, în ideea de a se pregăti pentru relansarea transportului aerian de pasageri, informează AFP și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cele 270 de noi avioane vor înlocui avioanele mai vechi și mai mici din flota United Airlines în perioada 2022-2026, ceea ce va permite celui de-al treilea mare transportator aerian din SUA să își majoreze numărul de locuri de-a lungul rețelei interne, scrie Agerpres.

Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România CITEȘTE ȘI Cum au crescut olandezii de la FERM afacerile din România

Șocul suferit de traficul aerian în cel mai grav moment al pandemiei nu s-a risipit complet dar în ceea ce privește transportul de turiști a revenit practic la nivelul dinaintea pandemiei, a subliniat directorul general de la United Airlines, Scott Kirby. În plus, reluarea călătoriilor de afaceri, care sunt încă la 60% din nivelul pre-pandemie, ar urma să se accelereze la toamnă, când copii vor reveni la școală, adaugă Scott Kirby. În ceea ce privește călătoriile internaționale, acestea își revin mai lent, însă vara viitoare am putea avea un record al zborurilor transatlantice, potrivit lui Scott Kirby.

În acest context, Kirby intenționează că cumpere de la constructorul american Boeing 50 de avioane 737 MAX 8 precum și 150 de exemplare din modelul 737 MAX 10, cel mai mare avion din această familie. De asemenea, compania aeriană americană intenționează să cumpere de la constructorul european Airbus 70 de avioane A321neo, cel mai bine vândut aparat pe segmentul avioanelor de tip mono-culoar cu peste 200 de locuri.

Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program CITEȘTE ȘI Statul vine cu tichete sociale pentru sprijin educational, ajutor atât pentru familii, dar și pentru retailerii loviți de pandemie. Cum poți intra în program

Teoretic, cele 270 de avioane comandate au o valoare de catalog de 35,38 miliarde de dolari, însă în mod obișnuit companiile aeriene beneficiază de reduceri importante de prețuri în cazul unor comenzi mari.

Pentru Scott Hamilton, de la site-ul de specialitate Leeham News, ceea ce este surprinzător este amploarea comenzilor. O posibilă explicație ar fi aceea că United Airlines a dorit să profite de reducerile pe care le acordă Boeing în prezent pentru a umfla carnetul de comenzi după criza provocată de modelul 737 MAX. În ceea ce privește Airbus, prin comanda înaintată constructorului european, United Airlines a vrut să crească competiția între Airbus și Boeing pentru a putea negocia contracte mai bune în viitor.

Sosirea tuturor acestor noi aparate va permite United Airlines să crească numărul locurilor disponibile pentru zborurile în America de Nord cu 30%, cu un accent pe segmentele mai profitabile de la clasa business. În plus, înlocuirea unei flote învechite compusă din mici avioane cu mai puține avioane mai mari dar care consumă mai puțin combustibil va permite United Airlines să reducă emisiile de gaze cu efect de seră cu 17% până la 20% pe fiecare scaun.

viewscnt
Afla mai multe despre
united airlines
avioane